Mikko Hirvonen villitsi yleisöä – ja välillä klassikkokilpurin moottorikin savutti

Mikko Hirvonen otti ilon irti viikonloppuna järjestetyssä Alsace Rally Festival -tapahtumassa.
Mikko Hirvonen
Mikko Hirvonen. Kuva: Gregory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hirvonen osallistui tapahtumaan irlantilaiskartanlukija Andy Hayesin kanssa. Parivaljakko oli aiemmin tehnyt yhdessä töitä Craig Breenin etuautoryhmässä, joten nyt heillä oli hieno tilaisuus kunnioittaa edesmenneen Breenin muistoa.

Hirvosen kilpurina Ranskassa ajetussa tapahtumassa oli vanha Ford Focus WRC -auto, jolla Hirvonen pääsi nautiskelemaan ranskalaisilla asvalttiteillä. Auton takalasiin oli teipattu kuuluisa irlantilainen rallilausahdus ”Flat to the Square Right”.

Alsace Rally Festivalissa ei taisteltu sekunnin kymmenyksistä, sillä kyse oli enemmänkin näytösluonteisesti ajelusta yleisön edessä. Hirvonen oli elementissään, kun hän kiidätti Focusta Strasbourgin lähistöllä.

Kuten asiaan kuului, yleisö aneli sormiliikkeillään Hirvosta pyörittelemään ”donitseja” Focuksella. Ja Hirvonenhan pyöritteli ja yleisö nautti näkemästään.

https://twitter.com/MikkoWRC/status/1695434798532022588

Voit katsoa yläpuolen upotuksessa olevat videot täältä.

Hirvosen autossa ei kärynnyt pelkästään kumi viikonlopun aikana. YouTubessa julkaistussa videossa nimittäin näkyi, kuinka Hirvonen ja Hayes joutuivat pysähtymään pätkälle, kun moottorista nousi savua.

Jos upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa videon täältä.

Hirvonen ei ollut aiemmin ajanut vastaavanlaisella Focuksella, vaikka hän kilpailikin pitkään kyseisellä automallilla rallin MM-sarjassa.

Hirvosen lisäksi tapahtumaan osallistui myös toinen pohjoismaalainen rallilegenda, ruotsalaiskonkari Stig Blomqvist, jonka kilpurina oli Ford Sierra RS Cosworth.

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat