Teemu Suninen kertasi hurjaa tilannettaan – ”Se oli kuljettajan virhe”

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford WRT

Teemu Suninen selvisi säikähdyksellä huimasta pyörähdyksestään Ruotsin MM-rallin testierikoiskokeella.

Suninen ajoi ensimmäistä kertaa läpi Skallan testipätkää, kun Ford Fiesta WRC -auto lähti jokelalaiselta lapasesta kovavauhtisessa paikassa. Kilpuri spinnasi tiellä ja päätyi perä edellä penkan puolelle.

Tilanne olisi voinut päättyä pahemminkin, mutta nyt Fiestaan tuli vain vaurioita jousitukseen.

– Auton perä jäi jäisiin uriin ja perä lähti yllättäen alta. Kyllä se oli kuljettajan virhe, Suninen kuittasi spinnauksen Rallit.fille.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin testierikoiskokeen tapahtumista. Videolla näkyy Sunisen tilanne. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Ruotsin MM-rallissa ajetaan vain kymmenen erikoiskoetta ja alle 170 EK-kilometriä, sillä miltei puolet pätkistä on peruttu leudon talven vuoksi. Ralli on kaukana kunnon talvikilpailusta.

– Olosuhteet ovat hyvinkin kesäiset, ruoho vihertää. Isoin haaste on se, että 50 prosenttia pätkistä on soralla ja loput 50 jäällä. Kun tiet ovat soralla, nastat lähtevät aika herkästi pyöristä. Kun testipätkällä ajoi kolme vetoa, ei ollut nastan nastaa jäljellä. Ja kaikki tietävät, miten hyvin rengas pitää sitten jäällä. Varmasti yllätyksiä on tulossa, Ford-kuljettaja puntaroi.

Lue myös: Ruotsin MM-rallista huima sprintti – sekoittaako Jari-Matti Latvala kärkikamppailua?

Viime vuonna Suninen ajoi jopa Ruotsin rallin kärjessä, mutta joutui keskeyttämään lauantaina ulosajon jälkeen. Tämän viikonlopun kilpailuun Sunisella on selkeä taktiikka mietittynä: kaasu pohjaan alusta pitäen.

– Koetetaan saada tästä hyvä ralli. Viimevuotisen saa unohtaa, sillä tämä on nyt täysin erilainen ralli näissä olosuhteissa.

– Fakta on se, että Ruotsissa on aina joutunut aloittamaan ihan täysillä. Nyt kun on puolet lyhkäisempi ralli, on vielä vähemmän varaa katsella, mihin vauhti riittää. Uskon, että kaikki lähtevät ajamaan täysillä. Katsotaan sunnuntaina, miten paljon pyörää on jäljellä, Suninen naurahti.

Suomalaiskuljettajan tähtäimessä on iso pistepotti kauden toisesta MM-osakilpailusta.

– Saada pisteitä enemmän kuin kanssakilpailijat.

Ruotsin MM-rallin ensimmäinen erikoiskoe starttaa perjantaiaamuna kello 9.42 Suomen aikaa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja