Quantcast

Tässä on Hyundain uusi Rally1-hybridikilpuri! Ott Tänak testasi lumisissa olosuhteissa

ott tänak
Ott Tänak testasi viikonloppuna lumella. Kuvakaappaus videolta.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallin päällikkö Andrea Adamo ilmoitti Monzan MM-rallin jälkeen, että korealaisvalmistaja on saanut valmiiksi ensi kauden i20 N Rally1 -kilpurinsa. 

Adamon mukaan tiimi aloitti heti Monzan kisan jälkeen rollout-testit Alzenaun tehtaalla, jonka jälkeen alkoi vimmattu testaaminen kohti kauden 2022 ensimmäistä MM-rallia, joka kaasutellaan tammikuussa Monte Carlossa.

Hyundain virolaistähti Ott Tänak testasi uutta kilpa-autoa sunnuntaina Ranskan Alpeilla. Testiolosuhde oli mielenkiintoinen, sillä tiellä oli lunta ja jäätä. Pahimmillaan tai parhaimmillaan tilanne voi olla sama myös aina yhtä arvoituksellisessa Monte Carlon osakilpailussa.

Korealaistalli testasi nyt ensimmäistä kertaa uuden sukupolven hybridiralliautoa lumisissa oloissa. Asiasta uutisoivan PlaneteMarcus-sivuston mukaan Hyundai tulee testaamaan Ranskassa muutaman päivän. Asiaan tulikin varmistusta maanantaina, kun ensimmäiset videot Oliver Solbergin testeistä levisivät sosiaalisessa mediassa. Lunta on testipätkällä tänään vähemmän kuin viikonloppuna, mutta olosuhde on silti hyvin mielenkiintoinen.


Tallipomo Adamo sanoi aiemmin Dirtfish-sivustolla, että nyt ensi kertaa nähdyssä i20 N Rally1 -autossa lähes kaikki on erilaista edelliseen ”muuliversioon” verrattuna.

– Olemme suunnitelleet uudestaan vaihdelaatikon kotelon, auton sisäosat ja tasauspyörästön. Se on helvetin paljon erilainen, mitä olette nähneet. Myös vetoakseli on erilainen, koska muutimme linjaa. Kaikki autossa on erilaista, Adamo kertoi.

Katso alapuolelta PlaneteMarcus-sivuston koostama video Tänakin lumisesta testipäivästä sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat