Quantcast

Jesse Kallio ajoi toiseksi Saksassa – nappasi myös täyssähköluokan hopeamitalin

Jesse Kallio
Jesse Kallio. Kuva: Jakub Nitka/OMSE
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tuusulalainen Jesse Kallio on sijoittunut kauden viimeisessä RX2e-luokan mestaruusosakilpailussa Saksan Nürburgringillä toiseksi.

Täyssähköautoilla kilpailtavan RX2e-luokan historian ensimmäinen mestaruus meni osakilpailun voittoon ajaneelle Belgian Guillaume De Ridderille, jota Kallio haastoi finaalissa tiukasti.

Ennen kauden viimeistä kilpailuviikonloppua sarjassa kakkossijansa jo varmistanut Kallio ajoi Saksassa erinomaisesti. Viikonlopun neljässä alkuerässä tuusulalaiskuljettaja kirjautti sijat 2–1–1–2 ja voitti oman semifinaalinsa. Kauden viimeiseen finaaliin Kallio starttasi pahimman kilpakumppaninsa Guillaume De Ridderin viereltä paalupaikalta eturivistä. Suomalaiskuljettajan lähtö ei aivan onnistunut, ja lisäksi ensimmäisessä mutkassa Kallio tönittiin surutta kärkipaikalta neljänneksi.

Finaalin aikana Kallio näytti nopeutensa ja nousi lopulta De Ridderin kantaan. Kierrokset loppuivat tällä kertaa voiton suhteen kesken, joten Kallion oli tyytyminen ajaa ruutulipulle toisena. Edes osakilpailuvoitto ei olisi nostanut suomalaiskuljettajaa sarjan mestariksi, sillä jo pelkän finaalipaikan varmistaminen ja finaalin viimeisestä sijasta jaettava yksi piste varmisti mestaruuden belgialaiskuljettajalle.

– Mestaruus ratkesi jo harmittavasti ennen finaalia. Voittoon kuitenkin tähtäsin, mutta ensimmäisessä mutkassa joku ajoi rajusti autoni perään ja putosin neljänneksi. Lähdössä toinenkin sija olisi riittänyt tänään voittoon. Paalupaikka oli liukas lähteä liikkeelle. Ruutu oli rakennettu uuden ja vanhan asfaltin keskelle. Siihen jäi helposti sutimaan, kuten minulle tapahtui.

– Finaalin ensimmäisellä kierroksella (Guillaume) De Ridder karkasi todella kauas. Lisäksi autoni vasen takarengas sai törmäyksestä sen verran osumaa, että puskuri kääntyi korin ja renkaan väliin. Rengas tyhjeni pikkuhiljaa. Maalissa se oli jo tullut kokonaan vanteelta ulos. Siksi viimeisellä kierroksella ajoin jo pitkin ratavalleja, mutta sain pidettyä kakkossijani. Se harmittaa, että tällä kertaa olisin vauhdin puolesta ansainnut voiton, mutta nyt näin, Kallio totesi kilpailun jälkeen.

Kallio kertoo, että tulevan kauden suunnitelmat ovat vielä täysin auki.

– Tämä luokka yllätti positiivisesti. Täyssähköauto oli hyvä ja hieno auto ajaa. Ja hyvä kausi siihen nähden, että vielä keväällä näytti siltä, että en aja mitään sarjaa. Hyviä kisoja ja hyviä taisteluja. Tästä suuri kiitos yhteistyökumppaneilleni, joiden kanssa pohdimme, mitä seuraavaksi, Kallio toteaa.

Katso alapuolelta RX2e-luokan parhaat palat Nürburgringiltä. Tulokset ja MM-pisteet videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393941″ ap mute ]

 Rallicrossin MM-sarja, RX2e-luokan tulokset:

1. Guillaume De Ridder (BEL) 3.53,965
2. Jesse Kallio    (FIN)  +2,357
3. Pablo Suárez    (ESP)  +3,064
4. Kobe Pauwels    (BEL)  +3,111
5. Isak Sjökvist    (SWE)  +5,448
6. Pepe Arqué     (ESP)  +7,250
 RX2e-luokan loppupisteet: 
1. Guillaume De Ridder (BEL) 134
2. Jesse Kallio    (FIN) 123
3. Pablo Suárez    (ESP) 76

Lue myös nämä

 • Uusimmat