Quantcast

Legendaarisen Dakar-rallin reitti julki – ”Säästin vaikeimman etapin loppuun”

Carlos Sainz
Carlos Sainz testasi Audia marraskuun alussa Marokossa. Kuva: Kin Marcin / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dakar-rallin järjestäjä ASO on julkistanut kautta aikain 44. klassikkorallin reitin. Kilpailu ajetaan 1. – 14. tammikuuta Saudi-Arabiassa. 

Kuten kahdessa edellisessä Dakar-rallissa, myös ensi vuonna reitti kulkee kokonaan Saudi-Arabian rajojen sisällä. Ohjelmassa on jälleen 12 piinkovaa etappia. Reitillä on kokonaispituutta 8 375 kilometriä, joista varsinaisia etappikilometrejä on 4 258.

Kisa starttaa lyhyellä 19 kilometrin prologilla Jeddan kaupungista vuoden ensimmäisenä päivänä. Prologin mukaan päätetään lähtöjärjestys itse kisaan. Seuraavana päivänä on ohjelmassa ensimmäinen kunnon etappi nimeltään Ha´il, jolla on mittaa 334 kilometriä.

Reilun parin viikon mittaisen raastavan rallin ainoa vapaapäivä vietetään 8. tammikuuta Riadissa, josta alkaa kisan toinen puolisko, josta haasteita ei puutu.

– Olen yrittänyt tehdä tasapainoisen reitin. Säästin kuitenkin vaikeimman etapin loppuun. Minusta etappinumero 11 on kaikista hankalin. Siellä on paljon dyynejä, joten navigointi on tärkeässä roolissa, Dakar-rallin pomo David Castera sanoo Motorsport.comin espanjankielisessä versiossa.

Vuoden 2022 Daka-ralli on myös ensimmäinen kilpailu Kansainvälisen autoliitto FIA:n uudessa World Cross-Country MM-sarjassa. Tästä johtuen kilpailun keskeyttäneet kuljettajat voivat jatkaa seuraavana päivänä rallia WRC:stä tuttuun tyyliin Ralli2-säännön turvin. Aikasakot ovat kuitenkin niin mojovia, että keskeyttäneiden ei pitäisi lopullisissa tuloksissa kärkisijoilla keikkua.

– Viime vuonna teimme sen amatöörikuskien kanssa, mutta nyt se koskee kaikkia, koska kyseessä on MM-sarja. He joutuvat kuitenkin jatkamaan isojen aikasakkojen kanssa. MM-sarjassa voi kuitenkin saada pisteitä sekä kisan lopputuloksista että jokaisen pätkän tuloksista. Näin haluamme pitää MM-sarjan kiinnostavana loppuun asti, Castera selittää.

 

 

Dakar-rallilla on menossa viisivuotinen sopimus Saudi-Arabian kanssa kisan järjestämisestä. ASO haaveilee kuitenkin yhä rallin ajamisesta monen maan alueella, mutta edelleen vallitseva koronapandemia pakotti tälläkin kertaa järjestäjät toteuttamaan klassikkokisan vain yhdessä valtiossa.

– Olemme lykänneet sitä suunnitelmaa, koska maailmalla on tapahtunut niin paljon kaikenlaista parin vuoden aikana. Se (kisan ajaminen monessa maassa) on silti yhä suunnitelmissa. Saudi-Arabia on varmasti jatkossakin päävaltio, mutta teemme töitä sen eteen, että voisimme käydä myös muissa alueen valtiossa, Castera summaa.

– En ole kuitenkaan siitä liian surullinen, sillä reitistä 60-70 prosenttia on uutta edelliseen kisaan verrattuna.

Rallilegenda Sebastien Loebin edustama Bahrain Raid Extreme on puolestaan tiedottanut, että BRX Hunterin ratissa nähdään ensi tammikuussa kolme kuskia. Loebin ja Nani Roman lisäksi tiimin autoa ohjastaa tammikuussa myös argentiinalainen Orlando Terranova.

Katso alapuolelta Sebastien Loebin ennakkotunnelmat reilu kuukausi ennen h-hetkeä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,393968″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat