Tämä ei ollutkaan aprillipila: WRC-tiimi suunnittelee radikaalia muutosta

M-Sportin WRC-auto on perustunut Ford Fiestaan vuodesta 2011. Kuva: M-Sport Ford

M-Sport Ford -talli saattaa vaihtaa WRC-Fiestan uuteen automalliin, kun rallin MM-sarjassa siirrytään hybridiaikakaudelle. Asiasta uutisoi DirtFish-sivusto.

M-Sportin WRC-auto on perustunut Ford Fiestaan vuodesta 2011 lähtien. Vuonna 2022 rallin MM-sarjassa aletaan käyttää hybriditeknologiaa, ja samalla M-Sport saattaa pistää kalustonsa uusiksi.

DirtFishin mukaan M-Sport suunnittelee, että tiimin tuleva Rally1-luokan auto voisi perustua Ford Pumaan, joka muistuttaa ulkoasultaan katumaasturia.

M-Sportin pääpomo Malcolm Wilson ei suostunut paljastamaan suunnitelmiaan sivustolle.

– Teemme töitä mahdollisen vuoden 2022 auton parissa. En sano muuta, Wilson totesi.

Lue myös: Tommi Mäkinen sai tahtonsa läpi – Toyotan WRC-tiimille ilouutinen

Lähde M-Sportin sisältä painotti, ettei talli ole vielä vahvistanut osallistumistaan MM-sarjaan hybridiaikakaudella.

– En yllättynyt siitä, ettei Malcolm sanonut mitään. Meille ei ole vahvistettu mitään. Teemme töitä vuotta 2022 varten, joka kuuluu suunnitelmiimme. Mutta sitoutumiseen on vielä pitkä matka, lähde sanoi.

Ford Puma
Ford Puma. Kuva: Ford

Kansainvälisen autoliiton FIA:n sisäpiiriläinen puolestaan kertoi, että M-Sportilla on ollut hyvä syy kannattaa automalleihin tehtävien mittakaavamuutosten sallimista vuoden 2022 säännöissä. Mittakaavamuutosten hyväksymisen myötä Rally1-autot voisivat perustua isompiin automalleihin, joita voitaisiin pienentää sääntöjen sallimiin mittoihin.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Näin ollen M-Sport voisi hyvinkin tuoda Ford Puman erikoiskokeille kaudella 2022. Puma sopisi hyvin uuteen aikakauteen, sillä siviilimallissa hyödynnetään hybriditeknologiaa.

DirtFish julkaisi uutisensa keskiviikkona eli aprillipäivänä. Sosiaalisessa mediassa pidettiinkin lähes varmana, että kyseessä on aprillipila.

Jutun kirjoittanut konkaritoimittaja David Evans painotti Twitterissä, että juttu ei ole aprillipila.

– Selvennyksenä: DirtFish olisi julkaissut tämän jutun huomisaamunakin. Tai eilen iltapäivällä, Evans kirjoitti ja lisäsi perään aihetunnisteen #forgetthedate, ”unohtakaa päivämäärä”.

Suomalaiskuljettajat Esapekka Lappi ja Teemu Suninen edustavat M-Sportia tällä kaudella.

Lue myös: Tätä ei ole aiemmin koettu – rallin maailmanmestaruus ratkaistaan etänä

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja