”En olisi halunnut olla törmäysnukkena” – rallin MM-sarjassa rytisi viime kaudella, muistatko nämä hurjat voltit?

Thierry Neuvillen ja Nicolas Gilsoulin Hyundai pysähtyi kyljelleen tielle Chilen MM-rallissa.

Rallin MM-sarjassa nähtiin viime kaudella rajuja ulosajoja. Rallit.fi koosti videon viime vuoden rysäyksistä.

Koostevideo löytyy tämän jutun alta.

Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville vastasi vuoden hurjimmista volteista Chilen MM-rallissa. Belgialaisen ohjaama WRC-autoja lähti kovasta vauhdista pyörimään katon kautta ympäri.

Kuin ihmeen kaupalla Neuville ja kartanlukija Nicolas Gilsoul selvisivät tilanteesta ilman vakavampia vammoja. Neuvillen jalkaan ommeltiin muutama tikki.

– En olisi halunnut olla törmäysnukkena, mutta näin voi käydä, kun ajaa äärirajoilla ja taistelee pisteistä sekä mestaruudesta. Nämä autot ovat kuitenkin vahvoja ja kestävät kovia iskuja, Neuville kertoi onnettomuuden jälkeen.

Citroenilla viime vuonna kilpaillut Esapekka Lappi joutui puolestaan kovaan pyöritykseen Argentiinan MM-rallissa. Paikalla oli katsojia ulkokaarteen puolella juuri siinä kohdassa, mistä Lapin auto lähti pyörimään. Citroen pyöri onneksi tien puolella ennen kuin se laskeutui takaisin pyörilleen.

– Lähdimme siitä kuuta kiertävälle radalle. Laitoin silmät kiinni, ja sitten odotettiin, että rytinä loppuu. En tiennyt, mihin olimme osuneet. Parempi näin, että auto pyöri tiellä. Auto meni ihan paskaksi sen takia, että se osui tiehen eikä pyörinyt pehmeässä pusikossa ihmisten päälle, Lappi kertasi ulosajonsa jälkeen.

– Meille ei käynyt sen kummemmin. Mutta siinä oli ainekset melkoiseen täystuhoon yleisön kannalta. Täällä ei valitettavasti ole samanlaisia turva-alueita kuin Suomessa.

Koostevideolla näkyy Lapin tilanne incar-kamerasta, mutta alta voit katsoa katsojan kuvaaman videon ulosajosta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Suomalaisittain viime kausi sai surkuhupaisan alun Monte Carlossa, kun Teemu Suninen ja Kalle Rovanperä ajoivat avausiltana ojaan samassa paikassa.

Katso alta kooste viime vuoden ulosajoista.

 

Rallin MM-kausi 2020 on tauolla koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi. Seuraavana ohjelmassa on Safari-ralli heinäkuussa, mutta Kenian osakilpailukin on vaarassa peruuntua.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja