Tallipomo paljasti yksityiskohtia Esapekka Lapin uudesta sopimuksesta

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul pitää Esapekka Lapin roolia tärkeänä myös tulevaisuudessa.
Cyril Abiteboul ja Esapekka Lappi
Cyril Abiteboul ja Esapekka Lappi. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-rallitiimi julkisti torstaina Esapekka Lapin jatkosopimuksen. Lappi ajaa ensi vuonna osan kauden 2024 osakilpailuista, ei siis kaikkia MM-ralleja.

Lappi paljasti itse, että hän oli pyytänyt tallilta vain osittaisen vuoden sopimusta. Näin hän pystyy paremmin tasapainoilemaan rallimaailman ja perhearjen välillä.

Lue myös: Esapekka Lapilta iso paljastus sopimuksensa taustoista – ”Syynä henkilökohtainen elämä”

Abiteboul arvostaa sitä, että Lappi on todellinen tiimipelaaja.

– Sen vuoksi tarvitsemme häntä ensi vuonna. Kolmannen auton tehtävänä on tukea ykkös- ja kakkosautoa eli Thierryä (Neuville) ja Ottia (Tänak), jotka toivon mukaan ajavat voitoista. Kolmosauto tukee ja puolustaa, jos jotain tapahtuu, Abiteboul sanoi.

Abiteboulin mukaan Lapin jatkosopimuksessa painoi myös se, että suomalainen on tuonut Hyundain Rally1-autoon uusia ideoita.

– Tarvitsemme kokeneita kuljettajia, jotka ajamisen lisäksi pystyvät tuntemaan, mitä autossa pitää muuttaa paremmaksi, ranskalaispomo painotti.

Abiteboul ei osannut vielä sanoa, kuinka monta osakilpailua Lappi ajaa tarkalleen ensi vuonna. Tässä vaiheessa varmaa on kuitenkin se, että Lappi ajaa kauden avauskisansa helmikuussa Ruotsissa.

– Hänelle on tulossa järkevä ohjelma eli ei vain yhtä tai kahta rallia. Mutta kyseessä on jaettu ohjelma muiden kuljettajien kanssa. Ohjelma kattanee noin puolet ralleista, Abiteboul pyöritteli.

Talli ei vielä paljastanut, kuka tai ketkä tulevat Lapin lisäksi ajamaan Hyundain kolmosautoa ensi kaudella. Sen Abiteboul myönsi, että heidän listaltaan löytyvät Teemu Suninen ja Dani Sordo, jotka ovat tämän kauden jälkimmäisellä puoliskolla ajaneet vuorollaan Hyundain kolmannella Rally1-autolla MM-ralleissa.

– Siihen (kolmosautoon) saattaa tulla vielä kaksi muuta kuljettajaa, Abiteboul vihjaili.

Tallipomo ei halunnut spekuloida sillä, katseleeko talli tällä hetkellä muita vaihtoehtoja Hyundain nykyisen kokoonpanon ulkopuolelta. Tallin WRC2-miehistöstä löytyy vielä yksi suomalainen, Emil Lindholm.

– Emme ilmoittaneet muista asioista tässä vaiheessa, koska emme ole vielä varmoja. Haluamme nähdä, miltä kilpailijoidemme tilanne näyttää. Toyota antaa pian oman ilmoituksensa (kuljettajistaan), ja jos saamme tämän tiedon ennen kuin teemme viimeiset päätöksemme, se voi olla hyvä juttu, Abiteboul sanoi.

Lue myös: Kalle Rovanperän sopimuksen julkistusta pitää odottaa vielä pieni tovi

Lue myös nämä

  • Uusimmat