Quantcast

Tallipomo hehkutti Thierry Neuvillen mediapeliä, väittää Ogierin ajavan tänä vuonna MM-tittelistä

Hyundain rallitallin uusi päällikkö Cyril Abiteboul on ylistänyt tiiminsä belgialaistähteä Thierry Neuvillea.
Cyril Abiteboul ja Thierry Neuville
Cyril Abiteboul ja Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aiemmin formuloissa operoinut Abiteboul vertaa Neuvillea ex-suojattiinsa Renaultin F1-tallissa.

– Thierry hoiti hienosti henkisen puolen, sekä omansa että vastustajansa. Hän muistuttaa minua hiukan Fernando Alonsosta, joka myös käyttää kaikki aseet menestyksen eteen. Siihen kuuluu myös mediapeli. Thierry ilmoitti televisiossa, että hänen vastustajallaan (Elfyn Evans) on tekninen ongelma, Abiteboul hehkuttaa belgialaisen RTBF-kanavan sivuilla.

– Tykkäsin siitä vedosta, sillä Thierry sai paineet lisääntymään. Se oli osoitus, että hän on kuski, jolla on paljon älyä ja kokemusta.

Abiteboul otti kantaa myös Meksikon MM-ralliin kuumaan puheenaiheeseen. Toyotan Sebastien Ogier nappasi Meksikosta kauden toisen voittonsa ja vei nimiinsä myös kisan päättäneen Power Stage -erikoiskokeen. Ranskalaisen tallipomon mukaan juuri Powerin tuima veto oli selkeä osoitus Ogierin suunnitelmista.

– Olisin yllättynyt, jos Ogier ei olisi sitä mieltä, että hänellä on mestaruus voitettavana. Hän otti kaikki riskit Power Stagella, mikä todistaa sen, että hän haluaa kaikki mahdolliset pisteet. Jos MM-taistelu ei ole mielessä, en tajua, mitä järkeä hommassa olisi ollut, Abiteboul naulaa.

Ogier itse kertoi hyökänneensä Powerilla sen vuoksi, että pääsee nyt ykköspaikalta ajamaan Kroatian asvalttiralliin. Kestopäällysteen kilpailuissa ensimmäinen lähtöpaikka on yleensä paras. Ranskalaislegenda myös sanoi Meksikossa, että on mukana Kroatiassa, mutta ei tule ajamaan toukokuussa Portugalin soralla.

Neuvillen huima nousu kakkostilalle ohi Evansin oli mieluisa palkinto Hyundain tiimille, vaikka voitto jäikin haaveeksi.

– Thierry antoi mukavan lahjan sekä itselleen että tiimille. En toki sano, että tämä olisi voiton veroinen fiilis. Pitää muistaa, että (Ott) Tänakilla oli ongelmia ja jostain syystä, mitä en tiedä, myöskään Kallella (Rovanperä) ei ollut täällä vauhtia. Siinä mielessä Thierry käytti hyvin tilaisuutensa MM-taistoa silmällä pitäen, Abiteboul miettii.

Katso alapuolelta Meksikon MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat