Quantcast

Rallin MM-sarjaan kaavaillaan uutta kilpailua – putoaako Meksiko pelistä?

Rallin MM-sarja saattaa laajentua Yhdysvaltoihin jo ensi kaudella.
Ott Tänak
Meksikon osakilpailu on rallin MM-sarjan moderni klassikko. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikolla uutisoitiin, että Tennesseen osavaltiossa sijaitseva Chattanoogan kaupunki saattaa järjestää MM-sarjan testikisan jo ensi syksynä. Mikäli kaikki menee nappiin, Yhdysvalloilla on mahdollisuudet saada MM-osakilpailu ensi vuoden kalenteriin.

– Töitä on vielä paljon tehtävänä. Viralliselle testikisalle on mahdollisuus syyskuussa, mutta sitä ei ole vielä vahvistettu, rallin MM-sarjan promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin painotti DirtFish-sivustolle.

Yhdysvallat on markkina-alue, jonne rallin MM-sarja on tähdännyt jo pidemmän aikaa.

– Jos emme luota täysin siihen, että USA:n ralli ei saavuta vaatimaamme standardia ensi vuodeksi, sitten voimme tähdätä vuoteen 2025.

WRC-promoottorin tavoitteissa on, että ensi vuonna Amerikoissa ajetaan ensi vuonna kaksi osakilpailua. Toinen näistä on jo varma, sillä Larkinin mukaan Etelä-Amerikan puolella sijaitseva Chile on tehnyt monivuotisen sopimuksen jatkostaan rallin MM-sarjassa.

Toiseksi kilpailuksi on tyrkyllä kolme vaihtoehtoa: viime viikolla MM-rallia isännöinyt Meksikoa, paluuta MM-sarjaan kyttäävä Argentiina sekä Yhdysvallat täysin uutena kilpailuna.

Logistisesti Yhdysvaltain ja Meksikon MM-rallit voisi helposti yhdistää sarjaan, mutta Larkinin mukaan molempien kisojen lisääminen ensi vuoden kalenteriin ei ole harkinnassa.

– Ehdottomana tavoitteenamme on kaksi kilpailua Amerikoissa ensi vuonna. Chile on mukana ensi vuonna kuten se on tänäkin vuonna. Näin ollen se ottaa toisen näistä kahdesta paikasta, Larkin alleviivasi.

Chilen MM-ralli ajetaan tänä vuonna syys-lokakuun vaihteessa.

Katso alta kooste viime viikolla ajetusta Meksikon MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat