Rallicrossin MM-kalenteri päivitettiin, kausi huipentuu Hong Kongissa – ”Tästä tulee hieno spektaakkeli!”

Rallicrossin kauden 2023 viimeinen osakilpailu on nimetty.
Hong Kong rallicross
Rallicrossin MM-kausi huipentuu Hong Kongissa. Kuva: Jonathan Mehring / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan promoottori tiedotti tällä viikolla, että kausi 2023 huipentuu Hong Kongiin. Alkuperäisessä kalenterissa Aasian osakilpailua ei oltu nimetty, mutta nyt Hong Kongin kanssa on tehty kolmivuotinen sopimus.

Hong Kongin autourheiluliiton (HKAA) järjestää kisan ja sitä tukee myös paikallinen turismi- ja urheiluministeriö. Rata tullaan rakentamaan Hong Kongin kuuluisalle satama-alueelle. Ensimmäistä kertaa rallicrossin MM-sarjan historiassa kilpaa ajetaan suurkaupungin keskustassa. Hong Kongissa ajetaan kauden kaksi viimeistä osakilpailua, yksi kisa lauantaina ja yksi sunnuntaina.

– Nyt kun olemme täällä paikan päällä, olen varma, että tästä tulee hieno spektaakkeli. Victoria Harbourin alue tarjoaa upeat puitteet kauden loppuhuipennukselle historiamme ensimmäisessä kaupunkikisassa. Järjestäjillä on ollut hieno visio, jonka nyt voimme toteuttaa, rallicrossin MM-sarjan promootioyhtiön nokkamies Arne Dirks sanoo.

Kauden 2023 MM-kalenteriin tehtiin myös muita päivityksiä päivämäärien ja kisajärjestyksen suhteen. Alkuperäisen suunnitelman mukaan MM-sarjan piti startata Norjan Hellistä, mutta nyt avauskisa ajetaan kesäkuun alussa Portugalin Montalegressa. Sen jälkeen piipahdetaan Hellissä ennen Höljesin klassikkokisaa heinäkuun alussa.

Ison-Britannian Lydden Hillissä MM-sarja vierailee 22.-23. heinäkuuta. Elokuussa kisataan ensin Belgian Mettetissä ja sitten Saksan Esteringilla. Etelä-Afrikassa ajetaan tuplakisa lokakuun alussa ja Hong Kongissa siis marraskuussa.

Yhteensä rallicrossin MM-kausi 2023 käsittää yhteensä kymmenen osakilpailua. MM-sarjassa siirryttiin viime kaudella täyssähköisiin autoihin.

Rallicrossin MM-sarjan kalenteri kaudelle 2023:

3.-4. kesäkuuta Portugali, Montalegre
17.-18. kesäkuuta Norja, Hell
1.-2. heinäkuuta Ruotsi, Höljes
22.-23. heinäkuuta Iso-Britannia, Lydden Hill
5.-6. elokuuta Belgia, Mettet 
19.-20. elokuuta Saksa, Estering 
7.-8. lokakuuta Etelä-Afrikka, Cape Town 
11.-12. marraskuuta Kiina, Hong Kong

Lue myös nämä

  • Uusimmat