Quantcast

Tallikaverit hehkuttivat Kalle Rovanperän voittoa – ”Se oli enemmän kuin ansaittua”

Toyota tiimi
Toyotan tiimi juhli antaumuksella Rovanperän uran avausvoittoa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan nuoren tähden Kalle Rovanperän voitto Viron MM-rallissa tuli nuorelle tähdelle erittäin hyvään saumaan. Alla oli neljä perättäistä keskeytystä, joten onnistuminen maistui erityisen hyvältä. 

Liian usein unohtuu, että Rovanperä ajaa vasta toista kauttaan MM-sarjassa WRC-autolla. Voitto napsahti uran 14. rallissa WRC-kalustolla. Vaikka jyväskyläisen ura on vasta alkuvaiheessa, on voittoa silti jo odotettu. Sen verran messevää kyytiä 20-vuotias suomalaiskuski on päästellyt heti saatuaan ykköskaliiberin auton alleen.

Toyotan tiimin tallikaverit Sebastien Ogier ja Elfyn Evans osasivat myös odottaa voittoa nuorelta Rovanperältä.

– Olin erittäin onnellinen, kun näin Kallen ja Jonnen (kartanlukija Halttunen) ottavan voiton tästä kisasta. Se oli enemmän kuin ansaittua, Evans hehkutti.

– Olen todella onnellinen Kallen ja Jonnen puolesta. Isot onnittelut heille uran ensimmäisestä voitosta ja tietenkin koko tiimille, Ogier säesti.

Uransa kahdeksatta mestaruutta jahtaava Ogier sijoittui Virossa neljänneksi. Silti MM-johto viidenneksi ajaneeseen tallikaveri Elfyn Evansiin vain kasvoi. Ogierin etumatka MM-taulukossa on 37 pistettä. Hyundai-kuski Thierry Neuville kukisti Toyota-kaksikon, mutta on yhä 52 pistettä Ogierin takana.

– Keskityin sunnuntaina vain Power Stageen, mutta se oli lopulta niin huonossa kunnossa, että kyse oli enemmänkin selviytymisestä. Tavoite oli silti saada muutama piste ja siinä onnistuimme. Tämä viikonloppu oli positiivinen juttu MM-sarjan kannalta, Ogier sanaili.

– Tiesimme jo etukäteen, että on vaikeaa kilpailla muita vastaan, kun on ensimmäisenä autona tiellä. Silti ajoimme vahvan perjantain, mikä se ei silti johtanut huipputulokseen. Kaikkein tärkein asia on kuitenkin pistepotti, jonka täältä saimme matkaan.

Toyotan kolmikosta Evans oli ehkä ainoa alisuorittaja. Vaikka lähtöpaikka toisena autona oli hankala, odotti moni walesilaiselta enemmän.

– Viikonloppu oli vaikea. Emme ole yltäneet siihen, mitä toivoimme. En päässyt alusta vauhtiin, eikä sitä kunnon ajorytmiä löytynyt oikein missään vaiheessa. Se meidän pitää korjata tulevissa ralleissa, Evans selitti.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat