Tallikaveri yrittää heittää haasteen Kalle Rovanperälle

Toyota-kuljettaja Elfyn Evans saa tehdä hyvän valmistautumisen ensi viikolla ajettavaan Suomen MM-ralliin.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikonlopun Viron MM-rallissa Evans jäi täpärästi palkintokorokkeen ulkopuolelle. Walesilainen kävi kamppailua Hyundain Thierry Neuvillea ja Esapekka Lappia vastaan läpi viikonlopun ja joutui lopulta taipumaan Hyundai-kaksikon taakse neljännelle tilalle.

Virossa voiton vei Evansin tallitoveri Kalle Rovanperä, joka oli täysin omaa luokkaansa. Evans taipui Rovanperälle yli minuutilla.

– Perjantaina minulla meni hieman aikaa siihen, että sain hyvän tuntuman autoon. Uskon, että juuri siitä tuli suurin takaisku kisaamme, kun emme saaneet parempaa lähtöpaikkaa seuraaville päiville, Evans totesi.

– Kilpailu oli kuitenkin hyvä lämmittely Suomen MM-rallia varten, Toyota-kuski lisäsi.

Evans palasi Toyota GR Yaris Rally1 -auton rattiin jo tiistaina vain yhden välipäivän jälkeen. Evans testasi kilpuria Toyotan testialueella Keski-Suomessa.

Tänä viikonloppuna Evans puolestaan kilpailee Toyotalla HYAcenter-rallissa Tampereella. Evansin tavoitteena on löytää entistä enemmän vauhtia Suomen MM-ralliin, jotta hän voisi haastaa muun muassa tallikaverinsa Rovanperän.

– Teemme kovasti töitä, jotta pärjäisimme paremmin. Suomessa tienpinta ja pito ovat erilaisia kuin Virossa. Se on tärkeää, ettemme keskity liikaa Viron tapahtumiin. Yritämme ymmärtää, mikä ei toiminut, ja näin valmistaudumme Suomen MM-rallia varten, Evans sanoi.

Evans voi verrata jo lauantain HYAcenter-rallissa vauhtiaan Rovanperään, joka on niin ikään lähtöviivalla Toyotan Rally1-kalustolla. Kisaan starttaa myös M-Sportin Pierre-Louis Loubet Ford Puma Rally1 -autolla.

Suomen MM-ralli käynnistyy ensi viikon torstaina.

Katso alta Viron MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat