Borrelioositartunta pilasi jo toisen EM-rallin suomalaiskuskilta

Mäntyharjulaiskuljettaja Miko Jalava ei osallistu Italian EM-ralliin.
Miko Jalava
Miko Jalava. Kuva: Flat-Out Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Borrelioositartunta häiritsi viime kauden rallin junioreiden Suomen mestaria valmistautumisessa siinä määrin, että päätös jäädä keräämään voimia kotipaikkakunnalle oli selkeä.

Edellisen osakilpailussa, Ruotsin EM-rallissa terveyssyistä vetäytymään joutunut Jalava sai borrelioosidiagnoosin kilpailua seuranneella viikolla. Saman syyn takia nyt jää väliin myös Rooman EM-ralli.

– Pitihän sekin sattua ja taudin iskeä juuri siinä kilpailussa, jonka piti olla meille se paras. Pääasia kuitenkin, että menin lääkäriin. Vointi ei meinannut lähteä helpottamaan, ja kävin vastaanotolla kilpailun jälkeisellä viikolla. Antibiooteilla vointi lähti hiljalleen kohenemaan, mutta silti vasta tällä viikolla oli suhteellisen normaali olo. Ihmeen pitkään se kesti, Jalava tuskastelee.

Kotimatka Ruotsin rallista Itämeren yli taittui kuumeessa, ja tuleville viikoille suunniteltu testimatka vaihtui toipumiseen.

– Päätös siitä, ettei lähdetä Roomaan, tuli aika nopeasti Ruotsin jälkeen. Piti päästä ajamaan asvalttitestiä Tshekeissä, mutta ei lähdetty puolikuntoisena repimään, Jalava kertoo.

– Valmistautuminen olisi jäänyt käytännössä kokonaan tekemättä, joten koin, ettei kylmiltään kannata lähteä. Harmi sinänsä, sillä Rooman ralli olisi varmasti ollut kiva ajaa, koska tiet ja puitteet ovat hienot.

Sparrow Racingin Ford Fiesta Rally4 -autolla EM-sarjassa kilpailevalla Jalavalla on ensisijaisena tavoitteena päästä takaisin ratin taakse täydessä iskussa, jonka jälkeen mäntyharjulaiskuljettaja lähtee hakemaan vauhtia loppukauden kilpailuista.

– Katsotaan, ajetaanko loppukaudesta kilpailuita myös Suomessa. Olisi mukava päästä ajamaan taas myös kotimaan pätkillä kotiyleisön, tuttujen ja yhteistyökumppanien edessä, Jalava miettii.

Lue myös nämä

  • Uusimmat