Quantcast

Tallikaveri otti kantaa Tänak-huhuihin – ”Olen varma, että hän jatkaa tiimissämme”

Hyundain WRC-tallin belgialaiskuski Thierry Neuville uskoo tallitoverinsa Ott Tänakin jatkavan tiimissä.
Thierry Neuville
Thierry Neuville: Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Varikkohuhuissa Tänakia on viety sekä M-Sport Fordille että myös Toyotan leiriin. Virolainen puolestaan itse vihjasi Uuden-Seelannin MM-rallin aattona, että hän puntaroi myös uransa lopettamista.

Lue lisää: Ott Tänakilta iso paljastus – ”Minun pitää arvioida, haluanko jatkaa uraani”

Neuville luottaa, että Tänak pysyy korealaisvalmistajan riveissä myös kaudella 2023.

– Minä haluan hänen jatkavan tallissamme ja olen varma, että hän myös jatkaa, Neuville sanoo Dirtfishin sivuilla.

Belgialaisen mukaan kahden supertähden ajaminen samassa tallissa on tuonut mukanaan paljon etuja.

– Tallissa tarvitaan sitä, että kaikki kuskit puskevat täysillä ja yrittävät kehittää autoa. Mielestäni siinä olemme onnistuneet varsin hyvin, Neuville toteaa.

– Olemme pystyneet lyhyessä ajassa puskemaan koko tallia eteenpäin, ja meillä on ollut samankaltaiset näkemykset, miten olemme kilpailukykyisempiä. Yksin tuollaista asiaa ei pysty tekemään, siihen tarvitsee tukea.  

Edellisessä MM-rallissa Kreikassa Hyundai teki kovan ratkaisun, kun tiimi ei nostanut Tänakia Neuvillen edelle, vaikka tallimääräys ei olisi missään nimessä vaarantunut historiallista kolmoisvoittoa. Tiimin toiminnan myötä Tänak lahjoitti tärkeitä pisteitä mestaruustaistossa Kalle Rovanperää vastaan.

Virolaiskuski korostaa, että kyseessä oli vain ja ainoastaan tallin päätös, eikä siitä jäänyt mitään kitkaa kahden WRC-tähden välille.

– Ei meillä ollut mitään keskusteltavaa. Thierry teki oman työnsä ja minä omani. Ei ole meidän asiamme päättää tuollaisia asioita, Tänak summaa.

– Asiaa on ehditty varmasti pureskella tarpeeksi. Päätöksen on tehnyt talli ja nyt sitä on enää turha murehtia, Neuville komppaa.

Jos Rovanperän vaikeudet jatkuvat Uudessa-Seelannissa viikonloppuna, voi Hyundai vielä katua päätöstään. Tänak toisaalta kokee, että Rovanperä on jo antanut tarpeeksi siimaa hänelle.

– Olemme niin kaukana, että mestaruustaistelu ei ole meidän käsissämme. Se on Kallesta kiinni, että haluaako hän vielä antaa meille lisämahdollisuuksia vai ei. Uskon, että hän on antanut niitä jo tarpeeksi, Tänak miettii.

Katso alapuolelta Uuden-Seelannin testierikoiskokeen parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat