Ott Tänakilta iso paljastus – ”Minun pitää arvioida, haluanko jatkaa uraani”

Hyundai-kuski Ott Tänakin ympärillä on vellonut huhuja kesän ja syksyn mittaa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virolaiskuskin on kerrottu harkitsevan siirtymistä nykyisen työnantajan Hyundain leiristä brittiläisen M-Sport Fordin tallin riveihin. Tänak on haukkunut kauden mittaa monessa kisassa Hyundain kilpa-autoa, mikä on koettu vahvana signaalina siirtohaluista.

Toiset huhut ovat puolestaan viemässä Tänakia takaisin Toyotalle, jossa hän juhli toistaiseksi uransa ainoaa maailmanmestaruutta kaudella 2019. Tänak kuitenkin väläyttää ranskalaisen AutoHebdo-lehden haastattelussa, että hän saattaa jäädä kokonaan pois WRC-kuvioista.

– En ole päättänyt vielä mitään. Minulla on sopimus voimassa, se on totta. Kysymys ei ole kuitenkaan siitä, mihin tiimiin olisin menossa. Minun pitää ensinnäkin arvioida, haluanko jatkaa uraani, Tänak sanoo ranskalaislehden verkkosivuilla.

– Minulla ei ole mitään painetta tehdä päätöstä, joten en voi sanoa, milloin päätöksen aika on.

Tiettävästi Tänakin perheessä on terveyshuolia. Virolainen jätti jo viime kauden päätösrallin Monzassa väliin vedoten perhesyihin.

– Tämä asia ei liity mitenkään kauden tuloksiin. Minun pitää katsoa, miten tilanne perheessäni etenee loppuvuoden aikana. Sitten teen päätöksen, jäänkö vaimoni tueksi vai jatkanko uraani, Tänak paljastaa.

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Uudessa-Seelannissa. Kisan testierikoiskoe ajetaan torstaiyönä. Ensimmäinen erikoiskoe kaasutellaan kahdeksalta Suomen aikaa torstaiaamuna.

Katso alapuolelta, mitä Uuden-Seelannin MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat