Tade Lariolla haastava päivä Suomen MM-rallissa – ”Periksi ei anneta”

Tade Lario. Kuva: Honza Fronek
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Helsinkiläisen rallikuljettaja Taisko ”Tade” Larion Suomen MM-rallin perjantaipäivään mahtui paljon ohjelmaa. Tapahtumarikkaan päivän jälkeen Lario ja kartturi Tatu Hämäläinen pitävät WRC3-luokassa hallussaan viidettä sijaa.

– Aika vaikea päivä on ollut. Aamu alkoi hyvin ja Moksissa oltiin hyvässä vauhdissa. Sitten neljännellä ek:lla meni yksi rengas ja autossa on ollut myös pidon kanssa pieniä ongelmia, CHL Sport Auto -tallissa ajava Lario summasi.

– Nyt on niin poikkeuksellisen kuuma keli, että kun ollaan luokan ainoa vapaasti hengittävä auto, niin vetopito kärsii. Sen takia oli vaikea välillä löytää vauhtia.

Lario on jäänyt WRC3-luokkaa johtavasta Viron Ken Tornista minuutin ja 40 sekuntia. Viides sija ei tyydytä voitontahtoista suomalaista, mutta Larion sanavarastoon ei luovuttaminen kuulu. Lauantaina Keski-Suomessa ajetaan 146 ek-kilometriä, joten iskuasetelmissa pitää pysyä.

– Viides sija ei tietenkään tyydytä, mutta ei anneta periksi. Kisa on vasta puolivälissä ja vielä on paljon pätkiä jäljellä. Huomenna koitetaan iskeä. Edessä on erilaisia pätkiä, Peugeot 208 R2:lla kaasutteleva Lario totesi.

Varsinkin toiseen kertaan ajettavilla erikoiskokeilla pitää olla varovainen, koska kaksivetoiset autot tulevat joukon hännillä. WRC-tykkien jäljiltä tiet on myllätty melkoiseen kuntoon.

– Pätkät olivat tänään toiseen kertaa ajettaessa tosi rajussa kunnossa. Oli paljon uraa ja kiviä oli myös noussut pintaan. Huomenna on varmasti sama juttu, Lario pohdiskeli.

– Koitetaan hakea iltahuollossa vähän säätöihin uusia juttuja ja sitä kautta lisää vauhtia. Maalissa pytyt vasta jaetaan. Katsotaan, mihin asti ylletään vielä sunnuntaina. Kärkitaistelu taitaa kuitenkin olla jo valitettavasti karannut, Lario myöntää.

Suomen MM-ralli päättyy sunnuntaina. Edessä on vielä 12 erikoiskoetta.

Lue myös nämä