Suninen ei yltänyt viime vuoden vauhtiin – ”Välillä varoin hieman liikaa”

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford World Rally Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen aloitti Neste Rallin järkevällä ajolla. Lauantaihin mies lähtee rallin viidenneltä sijalta, eroa kärkeen on 46,1 sekuntia.

Koko pitkän perjantain lenkin Suninen kävi tiukkaa kamppailua Jari-Matti Latvalan ja Hayden Paddonin kanssa. Päivän päätteeksi Suninen on vain 9,7 sekuntia edellä ajavasta Paddonista, joten taistelu jatkuu kiivaana myös lauantaina.

– Tiet olivat päässeet joissain paikoissa huonoon kuntoon, ja niitä kohtia varoin hieman, ehkä liikaakin. Ajo sujui, mutta tiukassa tilanteessa sitä tietysti toivoi, että itseltäkin olisi löytynyt vielä aavistuksen enemmän vauhtia.

Etenkin toisella ajokerralla Suninen joutui katsomaan mutkia sillä silmällä, ettei hajottaisi autoaan edellä ajavien nostamiin irtokiviin.

Kova kiriapu oli Sunisen mielestä vain hyvä asia, sillä kamppailu maailman huippukuljettajia vastaan on juuri sitä, mistä Sunisen on selviydyttävä muuallakin kuin kotirallissaan.

Vielä päivän viimeisellä erikoiskokeella Harjulla (EK11) Sunisen Fordista katosivat jarrut, ja aikaa hukkui ylimääräiset kymmenen sekuntia.

– Tällaisesta taistelusta nauttii kyllä kovasti. Kun väännetään sekunnin kymmenyksistä pitkän päivän ajan, niin se kasvattaa kuljettajana huimasti. Koetetaan huomenna olla vauhdissa heti aamusta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat