Quantcast

Taas peruttiin yksi rallisarja – ”Päätös oli vaikea”

Sebastien Loeb
Kansallisen sarjan piti päättyä Uuden-Seelannin MM-rallin yhteydessä. Kuvassa Sebastien Loeb Uuden-Seelannin MM-rallissa vuonna 2012. Kuva: Gepa Pictures/McKlein/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uuden-Seelannin rallisarja jää kokonaan ajamatta tällä kaudella koronaviruksen seuraamusten vuoksi.

Kauden kahta ensimmäistä rallia, Otagoa ja Whangareita, oli jo aiemmin siirretty koronan takia. Uuden-Seelannin rallisarja promoottori päätyi lopulta perumaan koko kauden.

– Päätös oli vaikea, mutta tiedämme sen olevan paras ratkaisu lajin tulevaisuuden kannalta, sarjan koordinaattori Blair Bartels kertoi tiedotteessa.

– Rakastamme rallia. Se on intohimomme, minkä vuoksi on vaikeaa tehdä päätös, jonka vuoksi ralleja on vähemmän tänä vuonna. Meidän pitää kuitenkin olla käytännöllisiä näinä poikkeuksellisina aikoina, Bartels painotti.

Bartelsin mukaan päätös perustui taloudellisiin seikkoihin.

– Ei ole järkevää ajatella, että osallistujamäärät olisivat riittävän isoja, jotta kisat olisivat vakaalla pohjalla kansallisella tasolla. Useat kilpailijoistamme ovat pienyrittäjiä, Bartels huomautti.

Uuden-Seelannin MM-rallin yhteydessä oli tarkoitus ajaa kansallisen sarjan viimeinen osakilpailu syyskuun alussa. Uuden-Seelannin MM-rallia ei ole toistaiseksi peruttu tai lykätty.

MM-rallijärjestäjät vakuuttivat hiljattain, että Uudessa-Seelannissa valmistellaan suunnitelmien mukaan MM-rallia, vaikka koronatilanne on langettanut varjon kilpailun ylle. Uusi-Seelanti isännöi edellisen kerran MM-osakilpailua 2012.

Lue myös nämä

  • Uusimmat