Quantcast

Rallin MM-sarjan suunnitelmille lykkäystä

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi vauhdissa Meksikon MM-rallissa. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koronaviruksen aiheuttama tilanne lykkää rallin MM-sarjan ensi vuoden kilpailukalenterin julkistusta.

Kansainvälinen autoliitto FIA ja MM-sarjan promootioyhtiö olivat suunnitelleet, että kauden 2021 kilpailuohjelma lyödään lukkoon jo kesäkuussa. Koronapandemia on pistänyt suunnitelmat uusiksi.

– Ei ole mitään järkeä paljastaa kalenteria, joka on puhtaasti teoreettinen. Sen pitää perustua jokaisen kilpailujärjestäjän realiteetteihin. Epäilen vahvasti sitä, että he pystyisivät vahvistamaan kesäkuussa mukanaolonsa vuonna 2021, FIA:n rallipomo Yves Matton kertoi Autohebdo-lehden haastattelussa.

– Juuri nyt en voi kertoa, milloin kalenterin julkistus voisi olla mahdollista. Tällä kriisillä on huomattavat vaikutukset, eikä pelkästään autonvalmistajiin, Matton painotti.

Ennen ensi kauden kalenteria FIA:n ja promoottorin pitäisi muokata tämän vuoden kilpailuohjelmaa. MM-sarja on ollut tauolla maaliskuun puolivälistä lähtien, ja koronavirus on jo lykännyt Argentiinan ja Sardinian ralleja. Portugalin MM-ralli on peruttu kokonaan tältä vuodelta, ja todennäköistä on, ettei Argentiinassakaan päästä ajamaan.

Seuraavana päätöstä odotetaan Kenian Safari-rallin kohtalosta. Mattonin mukaan toukokuun puoliväliin mennessä selviää, päästäänkö Keniassa ajamaan heinäkuussa.

Suomen MM-rallin osalta päätöksiä on luvassa kesäkuun alussa. ”Jyskälä” on ohjelmassa 6.-9. elokuuta.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Mikäli tilanne sallii rallien järjestämisen vielä tällä kaudella, loppuvuodesta tulee tiukka rypistys tiimeille. Yksi suunnitelmista on typistää osakilpailut kahden päivän mittaan.

– Päivät voisivat olla pidempiä, mutta EK-kilometrejä olisi saman verran. Näin voitaisiin säästää muutama päivä, Matton kertoi.

Lue myös: FIA:n päätös mahdollistaa pikamuutokset rallin MM-sarjaan – Suomen MM-rallin pomo ei syty radikaalille ehdotukselle

Mattonin mukaan kausi saattaa venyä joulukuulle saakka.

– FIA:n palkintogaalaa on lykätty viikolla, jotta kalenteriin voidaan mahduttaa enemmän kilpailuja. Tällä hetkellä yksikään kisajärjestäjä ei ole osoittanut kiinnostusta joulukuun alun päivämäärille. Mutta ehkä he ajattelevat toisella tavalla lähiaikoina, Matton sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat