Quantcast

Suunniteltu aikasakko vei Ott Tänakilta voiton Italiassa – Solberg juhli ykköstilaa

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuljettaja Ott Tänak takoi pohja-aikoja toisensa jälkeen Italiassa ajetun Alba-rallin WRC-luokassa, mutta virolainen sijoittui kisassa kakkoseksi.

Asvaltilla ajetussa Rally di Albassa oli yhdeksän erikoiskoetta, ja Tänak tykitti pohjat niistä jokaisella. Tarkoituksella otettu aikasakko vei voiton virolaistähdeltä.

Tänak sai kahden ja puolen minuutin aikasakon, koska hän myöhästyi aikatarkastusasemalta ennen seitsemättä erikoiskoetta. Voiton vei lopulta Hyundain nuori lupaus Oliver Solberg.

Kisassa yhden rengasrikon kärsineen Solbergin voittomarginaali Tänakiin oli lopulta 27,9 sekuntia.

– Voitto Rally di Albassa! Mutta täällä kyse oli enemmänkin kokemuksen ja kilometrien kerryttämisestä, ja siitä voin olla erittäin tyytyväinen. Isot kiitokset Hyundaille ja tiimille heidän työstään ja tästä tilaisuudesta, Solberg hehkutti Twitterissä.

– Tiedämme, että Ott Tänak oli meitä nopeampi ennen hänen suunniteltua rangaistusta, joten onnittelut kuuluvat hänelle. Tämä oli kaikkiaan hyvä viikonloppu Hyundaille, Solberg lisäsi.

Siitä ei ole tarkempaa syytä, miksi Tänak otti rangaistuksen kilpailussa. Tuloksella ei sinänsä ole suurta merkitystä, sillä Tänakin tarkoituksena oli ajaa kilpailu testimielessä MM-sarjan asvalttikisoja varten.

– Olimme täällä opettelemassa ja etsimässä uusia asioita. Saimme ajettua hyviä pätkiä, joten tämä oli hyvä kokemus, Tänak sanoi kisan jälkeen.

Alba-rallin WRC-luokkaan osallistui Solbergin ja Tänakin lisäksi sveitsiläiskuljettaja Paolo Vallivero Ford Fiesta WRC:llä. Vallivero jäi lopulta lähes neljä minuuttia Solbergista.

Tänak ja Solberg kilpailevat seuraavan kerran juhannusviikolla, kun rallin MM-sarja jatkuu Keniassa legendaarisella Safari-rallilla. Sunnuntaina vahvistui, että Solberg pääsee ajamaan Keniassa Hyundain WRC-autolla.

Tänak, Thierry Neuville ja Dani Sordo muodostavat Hyundain tehdastiimin kolmikon Safari-rallissa, joka on ohjelmassa 24.-27. kesäkuuta.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,380274″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat