Hyundai teki muutoksen – Oliver Solberg WRC-autolla Safari-ralliin

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Oliver Solberg Media Office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Oliver Solberg pääsee Hyundain WRC-auton rattiin vajaan kahden viikon kuluttua käynnistyvässä Safari-rallissa Keniassa.

Solbergin nimeä ei vielä löydy Kenian MM-osakilpailun viralliselta osallistujalistalta, mutta Safari-rallin tapahtumasihteeri Helen Shiri vahvisti Solbergin osallistumisen paikalliselle The Star -lehdelle.

Solberg, 19, korvaa kilpailussa ranskalaisen Pierre-Louis Loubet’n, jonka oli tarkoitus kilpailla Keniassa Hyundain kakkostiimin WRC-autolla. Shiri kertoi, että Solberg saa käyttöönsä 2C Competition -tallin Hyundai i20 WRC -kilpurin.

Solberg kilpaili ensimmäisen kerran Hyundain WRC-autolla helmikuisessa Rovaniemen MM-rallissa, jossa hän teki heti vaikutuksen. Solberg ajoi vakuuttavia pätkäaikoja ja sijoittui lopulta seitsemänneksi WRC-debyytissään.

Solbergin oli tarkoitus hypätä uudestaan WRC-autoon viime viikon Sardinian MM-rallissa, mutta kisa jäi häneltä väliin koronakaranteenin vuoksi. Hänen isänsä Petter Solberg oli antanut positiivisen koronanäytteen Portugalin MM-rallin yhteydessä, minkä vuoksi myös Oliver Solberg joutui jäämään karanteeniin.

Oliver Solberg kilpailee parhaillaan Italiassa Alba-rallissa Hyundain WRC-autolla. Hän on kolmen erikoiskokeen jälkeen WRC-luokassa toisena 19,6 sekunnin päässä virolaistähti Ott Tänakista.

Safari-ralli ajetaan Naivasha-järven ympäristössä 24.-27. kesäkuuta.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,380274″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat