Quantcast

Ranskalainen WRC-kuljettaja selvitti, miksi hän vetäytyi Safari-rallista

Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuljettaja Pierre-Louis Loubet oli ilmoittautunut ensi viikolla ajettavaan Safari-ralliin, mutta Kenian MM-osakilpailu jää häneltä väliin.

Ranskan autourheiluliiton tukeman Loubet’n oli tarkoitus kilpailla MM-sarjaan palaavassa Safarissa Hyundain WRC-autolla. Viikonloppuna kuitenkin selvisi, ettei Loubet matkusta Afrikkaan.

– Sardinian rallin jälkeen kävimme keskusteluja kumppaneidemme kanssa ja päätimme jättää Kenian Safari-rallin väliin. Nyt meillä on aikaa analysoida, miksi asiat eivät ole toimineet alkukauden aikana, Loubet selvitti sosiaalisen median tileillään.

Vuonna 2019 WRC2-luokan mestaruuden voittaneen Loubet’n alkukausi MM-sarjassa on ollut umpisurkea. Hän sai toistaiseksi parhaan tuloksensa kauden avanneessa Monte Carlon rallissa, jossa hän oli vasta 16:s.

Rovaniemen talvirallista hänelle jäi käteen 39. sija ja Kroatian asvalttikisassa hän ajoi 29:nneksi. Kahdessa edellisessä osakilpailussa, Portugalissa ja Sardiniassa, kisaviikonloppu on jäänyt 23-vuotiaalta ranskalaiselta kesken.

Viiden MM-rallin jälkeen Loubet’n pistesarakkeessa on edelleen pyöreä nolla. Pienelle mietinnälle on selkeästi tarvetta.

– Tämän kaiken tarkoituksena on, että palaamme vahvempana takaisin, Loubet vakuutti.

Loubet’n vetäytyminen Safari-rallista avasi oven 19-vuotiaalle Oliver Solbergille, joka pääsee ajamaan toisen kerran WRC-autolla MM-rallissa. Ruotsin lipun alla kilpaileva Solberg debytoi Hyundain WRC-kilpurilla helmikuussa Rovaniemen osakilpailussa, jossa hän sijoittui seitsemänneksi.

Thierry Neuville, Ott Tänak ja Dani Sordo ajavat Hyundain tehdastiimin kuljettajina Safari-rallissa, joka on ohjelmassa 24.-27. kesäkuuta.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,380274″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat