Quantcast

Suomen mestaruuden jo varmistanut Henri Haapamäki testaa vauhtiaan kuninkuusluokassa

Henri Haapamäki juhli SRC-luokan mestaruutta Kouvolassa. Kuva: Jari Hotti
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin SM-sarjassa SRC-luokan Suomen mestaruuden jo kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Kouvolassa varmistanut Henri Haapamäki osallistuu kauden viimeiseen osakilpailuun Honkajoella tulevana lauantaina Supercar-luokassa kilpaillen.

Päätös kauden päätöskilpailuun osallistumisesta Supercar-luokassa syntyi kotimatkalla Kouvolasta.

– Kouvolassa pidettiin lauantai-iltana pienet mestaruusjuhlat ja sunnuntaina katseltiin Supercarien kilpailua. Kotimatkalla kyselin huoltomiehiltä linja-autossa, että mitä tehdään. Päätettiin siinä sitten yhteisellä huutoäänestyksellä, että eiköhän me viimeisessä kilpailussa yritetä Supercarilla ajaa, jos löydämme siihen jostain järkevästi rahoituksen, Haapamäki taustoittaa.

Lopulta palaset loksahtivat kohdilleen ja Haapamäki löysi itselleen Supercar-luokan auton kyseisen luokan hallitsevan Suomen mestarin tallista Raahesta.

Perkiömäen Arin kanssa ollaan oltu tässä tekemisissä pitkin kesää ja puhuttu Supercar-asioista. Ari tarjosi mahdollisuutta, että pääsisin hänen autoaan koittamaan kilpailuolosuhteissa. Reilu viikko sitten lähetettiin yhteistyökumppaneille aiheesta postia, että mitä he ovat asiasta mieltä ja haluaako siihen joku ottaa rahallisesti osaa. Yllättävän moni yritys sitten lähti mukaan ja saatiin asiat lyötyä lukkoon, Haapamäki iloitsee.

Hauska sattuma muuten on se, että siinä missä Haapamäen kahteen mestaruuteen siivittänyt BMW on väriltään tunnetusti oranssi, niin samaa väriä kantaa päällään myös Perkiömäen Ford Fiesta Supercar -auto. Haapamäki ei Supercar-debyyttinsä suhteen ota paineita, vaikka alle tuleekin luokan viimevuotinen mestariauto.

– Moni onkin kysynyt, että aiheuttaako se paineita, kun auto tunnetaan, että se on hyvä. Ei aiheuta paineita, olen sen kanssa täysin realistinen. Viimeksi, kun ajoin Supercar-autolla testiä ja Jalasjärvellä toukokuussa yritettiin osallistua kilpailuun, niin silloin oli vielä niin raaka olo siellä auton hytissä, että se ei ollut minulle millään tavalla luonnollinen ajotuntuma, Haapamäki kuvailee.

Sitä luonnollista ajotuntumaa sastamalalainen rattitaituri hakee tulevaan kilpailuun torstaina ajettavista testeistä.

– Edellytykseni oli, että jos ajan lauantaina Honkajoella Supercar-autolla, niin minun täytyy saada ajaa ensin kunnon testit. Olisi hieman kotoisampi olo autossa, kun nelivetoisista kokemus on erittäin vähäistä. Torstain testien jälkeen osaan paremmin sanoa, että tavoitellaanko finaalipaikkaa vai vaan ehjiä alkueräkierroksia. Taso on sen verran kova, että semifinaaleihin se päivä tulee varmaan päättymään, Haapamäki naurahti.

Ensi kauden suhteen Haapamäki ei ole vielä tehnyt päätöksiä, missä ajetaan ja millä ajetaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat