Mikko Hirvoselta yllätysveto – mukana Kyproksen EM-rallissa

Mikko Hirvonen jätti WRC-karkelot kauden 2014 jälkeen. Kuva saman vuoden Portugalin rallista. Kuva: McKlein/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa neljä kertaa hopealle yltänyt Mikko Hirvonen on mukana syyskuun lopussa ajettavassa Kyproksen EM-rallissa.

Hirvonen osallistuu EM-kauden toiseksi viimeiseen ralliin yhdessä kartanlukija Jarno Ottmanin kanssa. Syyskuun 27. – 29. päivä ajettavassa koitoksessa suomalaiskaksikon alla on Markko Märtinin johtaman MM-Motorsportin Ford Fiesta R5.

– Minulla on hienoja muistoja Kyprokselta, kun kisa oli vielä osa MM-sarjaa. Pääsin siellä kaksi kertaa podiumille, 39-vuotias Hirvonen muistelee rallin EM-sarjan verkkosivuilla.

– Podium on kuitenkin viimeisenä mielessä, kun palaan Kyprokselle tämän kuun lopussa. Minun tarkoitus on pitää hauskaa haastavassa kisassa. Jotkut pätkät siellä muistuttavat Dakaria. Olen ollut Dakarissa kolme kertaa, joten tykkään sellaisista haasteista. Strategia on vähän erilainen kuin vain ajaa täysillä koko ajan, Hirvonen jatkaa.

Hirvonen valmistautui Kyproksen ralliin ajamalla aiemmin tässä kuussa Lõuna-Eesti Rallin. Siellä tulos ei ollut mairitteleva, kun monien käänteiden jälkeen suomalaiskonkari keskeytti viimeisellä erikoiskokeella.

– Vaikka en aio paljon seurata pätkäaikoja Kyproksella, niin sanoin Markkolle, että haluan vähän tietoa Fiestasta ja hänen tiimistään ennen EM-rallia. Virossa ajettu ralli oli hyvää harjoitusta. Se oli myös sen takia tärkeää, että meillä oli siellä pieni tekninen vika, joka olisi voinut tulla Kyproksella. Nyt se vika löytyi jo Virossa, Hirvonen summaa.

Kyproksen ralliin on ilmoittautunut yhteensä 44 autokuntaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat