Saako Jari-Matti Latvala jatkaa Toyotan WRC-tiimissä? ”Mitään ei ole kiveen hakattu”

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Jari-Matti Latvalan mittava ralliura on yhä vaarassa päättyä kuluvaan kauteen. Toyota ei ole vieläkään tehnyt ensi vuoden kuljettajavalintojaan.

Latvalan tavoitteena on antaa vahvat näytöt osaamisestaan jälleen tulevana viikonloppuna, kun rallin MM-sarja jatkuu Turkissa. Kauden ensimmäinen puolisko meni Latvalalta surkeasti, mutta kahdessa edellisessä osakilpailussa suomalaiskuljettaja ylsi palkintokorokkeelle.

– Nämä kilpailut ovat tärkeitä, kun sopimuksia yritetään neuvotella. Jouhkin Timo käy kaikki keskustelut, ja toki kaikki tulokset ovat tärkeitä. Ne edesauttavat asiaa, Latvala alleviivasi Rallit.fille Turkin MM-rallin aattona.

Latvala arvioi ympäripyöreästi mahdollisuuksiaan jatkaa Tommi Mäkisen johtaman Toyotan kuljettajana.

– Jyväskylän ja Saksan rallien onnistumiset ovat olleet tärkeitä. Mutta mitään ei ole kiveen hakattu. Toivon, että saan jatkaa tässä tiimissä, mutta se ei ole pelkästään minusta kiinni. Se on 50-50-tilanne. Minä annan sen, mitä minulla on, ja muut päättävät lopusta, Latvala sanoi.

Katso alta, mitä Turkin osakilpailussa on luvassa ja mitä mieltä huippukuskit ovat kisasta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Vuosi sitten Latvala ajoi Turkin haastavassa kisassa toiseksi ja takasi Toyotalle kaksoisvoiton. Latvalalla olisi tuolloin ollut mahdollisuudet ajaa voitosta tallikaveriaan Ott Tänakia vastaan, mutta Toyotan tallijohto päätti jäädyttää tilanteen.

Latvalalla on selkeä tehtävä torstai-iltana alkavassa Turkin rallissa. Suomalainen ei aja mestaruudesta, mutta Toyotalla on saumat uusia viime vuoden valmistajien titteli.

– Minun ja Kris Meeken työnä on ajatella valmistajien MM-pisteitä, keskitymme siihen. Mutta jos minulle avautuisi tilaisuus taistella voitosta, en tietenkään haluaisi luopua kamppailusta. Tähän ralliin startatessa ei kuitenkaan ajattele voittoa vaan selviytymistä maaliin, Latvala kertoi.

Marmariksen ympäristössä järjestettävässä Turkin MM-rallissa kävi kova kato viime vuonna. WRC-autokunnista vain neljä pääsi maaliin ilman ylimääräisiä ongelmia. Latvalan mukaan viikonlopun koitos on kauden rankin.

– Tie näyttää paremmalta kuin viime vuonna, mutta en usko, että tästä tulee paljon helpompaa. Toisella ajokerralla kivet ja peruskallio tulevat esiin. Varsinkin perjantai on tosi raaka päivä, sillä silloin renkaat ovat lujilla. Lämpötila on ulkona 32 astetta ja tien lämpötila 50 astetta. Perjantai-iltapäivänä on vaikeaa tulla erikoiskokeet läpi siten, että renkaiden pinnat kestävät, Latvala arveli.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja