Suomalaistoivo sinetöi jo mestaruutensa rallin MM-sarjassa – ”On huikea fiilis!”

Roope Korhonen pääsi juhlimaan rallin MM-sarjan WRC3-luokan mestaruutta jo sunnuntaina päättyneessä Viron MM-rallissa.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rautio Motorsportia edustavan Korhosen ja kartanlukija Anssi Viinikan WRC3-mestaruus varmistui, kun he ajoivat luokkavoittoon Ford Fiesta Rally3 -kilpurilla. Kaksikon taktiikkana oli ajaa hyvällä perusvauhdilla isoja riskejä vältellen, ja tämä tuotti toivotun tuloksen.

Avauspäivänä perjantaina Benjamin Korhola oli pitkään tuloslistalla Korhosen edellä WRC3-luokan kärjessä. Suomalaisten välinen kamppailu päättyi kuudennella erikoiskokeella, kun Korhola ajoi ulos.

Korholan keskeytyksen jälkeen Roope Korhosella oli selkeä johto luokassaan, joten laukaalaisella oli varaa ottaa hieman rauhallisemmin. Korhonen kuittasi luokkavoiton lopulta reilun puolen minuutin erolla ranskalaiseen Laurent Pellieriin. Toni Herranen ajoi luokassa kolmanneksi.

– Oli kyllä huikea viikonloppu. Alussa oli kovaa kisaa Benjaminin kanssa, mutta sen jälkeen oikeastaan välteltiin virheitä ja väisteltiin kiviä, Korhonen kertasi.

WRC3-luokan sarjassa kilpailijat saavat valita ohjelmaansa viisi MM-rallia, joista neljä parasta tulosta lasketaan loppupisteisiin. Korhosella on komea saldo tämän vuoden MM-osakilpailuistaan: neljä starttia ja neljä luokkavoittoa.

Viron lisäksi Korhonen ja Viinikka ovat olleet ykkösiä Ruotsissa, Portugalissa ja Sardiniassa. Tämän viikonlopun voitto toi sinetin suomalaisten mestaruudelle.

– On huikea fiilis! Kiitoksia kaikille Raution tiimissä, faneille ja yhteistyökumppaneille sekä erityiskiitos Markulle (Rautio), joka mahdollistaa meidän kautemme, Korhonen kiitteli maalissa.

WRC3-luokan mestaruus tulee nyt jo toisena perättäisenä vuotena Suomeen. Viime vuonna tittelin otti Lauri Joona, joka on tänä vuonna kilpaillut SM-sarjan lisäksi MM-sarjan kakkosluokassa ja myös EM-sarjan puolella.

Korhonen on ilmoittautunut myös parin viikon kuluttua ajettavan Suomen MM-rallin WRC3-kilpailuun. Mestaruuden varmistuttua suomalaistoivolla on nyt mahdollisuus vaihtaa kalusto Volkswagen Polo R5 -autoon ja ajaa ensimmäistä kertaa MM-osakilpailun WRC2-luokassa.

Katso alta kooste Viron MM-rallin WRC3-luokan kilpailusta. Luokan tulokset ovat videon alapuolella.

Viron MM-rallin WRC3-luokan tulokset:

1. Roope Korhonen  Ford 2.57.16,2
2. Laurent Pellier Ford     +34,6
3. Toni Herranen   Ford   +2.42,8
4. Arkan Türkkan   Ford   +4.35,4
5. Roberto Blach   Ford  +13.40,3

Lue myös nämä