Quantcast

Suomalaiskuskista tuli isä kesken MM-rallin – ”Yöunet jäivät aika vähiin”

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: 2BRally
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron MM-rallissa päästiin juhlimaan palkintokorokesijaa suomalaistunnelmissa WRC3-luokassa, kun Jari Huttunen ajoi Hyundai i20 R5-autolla luokassaan toiseksi. Huttunen sai kesken kisan iloisen perheuutisen.

Huttunen jäi luokan voittaneesta Oliver Solbergista 59 sekuntia. Huttunen oli kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kilpailun kolmanneksi nopein R5-luokan autokunta ja yleiskilpailussa he sijoittuivat sijalle 11.

Huttusesta tuli isä kilpailun aikana. Suomalaiskuljettaja suuntasi Virosta suoraan kohti kotia tutustumaan perheensä uuteen jäseneen.

– Toivottavasti tässä ehtii käymään kotona Kiuruvedellä ennen Puolaan lähtöä, sillä esikoispoikani syntyi perjantain ja lauantain välisenä yönä. Vauhtiin se ei vaikuttanut suuntaan tai toiseen, mutta toki sinä yönä yöunet jäivät aika vähiin, Huttunen myönsi.

Pitkään Huttunen ei ehdi olla Kiuruvedellä, sillä hän jatkaa kauttaan jo tulevana viikonloppuna Puolan mestaruussarjan osakilpailussa.

Yksityistiimin Hyundailla Virossa kilpailleen Huttusen viikonloppu ei ollut ongelmaton. Lauantaina hän joutui heti aamulla antamaan muutaman sijan periksi, kun hänen autonsa ohjaustehostin temppuili. Aamun toisella erikoiskokeella vauhtia verotti myös rengasrikko.

– Ohjaustehostimen kanssa oli isoja ongelmia koko päivän. Auto oli vaikea ajettava, ja tehostinvika aiheutti välillä melkoisia ”oho-tilanteita” hyppyjen alastulossa. Myös turbon pop off -venttiili temppuili koko päivän, ja kolmospätkällä meiltä puhkesi eturengas, joten lauantai oli melkoinen selviytymistaistelu, Huttunen kertasi.

Kuuntele alta Jari Huttusen mietteet Viron MM-rallin jälkeen. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,348839″ ap mute]

 

Sunnuntaina Huttusella ei ollut enää ongelmia ohjaustehostimen kanssa ja hän nousi palkintosijalle luokassaan.

– Viimeiselle pätkälle lähtiessä tavoite oli ajaa 5,8 sekunnin ero kakkossijaan kiinni. Erikoiskokeen alussa tulimme tien täydeltä, kunnes näimme edellä lähteneen Kajetan Kajetanowiczin auton ojassa. Kakkossija ratkesi meille ja loppupätkällä oli varaa hiukan himmata.

– En osaa sanoa, olisimmeko ilman ongelmia pystyneet voittamaan täällä, mutta selvää on, että ainakin olisimme olleet lähempänä Solbergia. Lauantaina ajaminen tuntui todella hankalalta, kun ohjaukseen ei voinut luottaa. Sunnuntaina vauhti alkoi olla taas alueella, vaikka turbon pop off -venttiili ei vieläkään toiminut sataprosenttisesti.

Lue myös: Kalle Rovanperältä ilmiömäinen veto ja täydet lisäpisteet! Tänak nousi voitolla MM-taistoon

Lue myös: Kalle Rovanperä häikäisi Viron MM-rallin päätöksessä – ”Ison työn sai tehdä”

Lue myös: Suomalaisten WRC-kuskien tiimillä tuskaista – ”Vauhtimme ei riitä maailman kärkeen”

Lue myös nämä

  • Uusimmat