Quantcast

Kalle Rovanperä häikäisi Viron MM-rallin päätöksessä – ”Ison työn sai tehdä”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Kalle Rovanperä uusi helmikuisen Ruotsin MM-rallin temppunsa ajamalla voittoon myös sunnuntaina Viron osakilpailun Power Stage -erikoiskokeella. Rovanperä sijoittui rallin lopputuloksissa viidenneksi.

Rovanperä sai huimasta vedostaan palkkioksi viisi lisäpistettä MM-sarjaan. Kaikki oli niin sanotusti liossa, jotta parin onnettoman sattumuksen pilaama viikonloppu saisi mainion päätöksen.

– Power Stagella ei koskaan tule mikään helposti näillä autoilla ja näiden miesten kanssa. Se oli aika kova veto ja ison työn sai tehdä sillä pätkällä. Oli minulla kyllä ajatuksenakin olla nopea siellä, Rovanperä summasi Rallit.fille.

– Kaikki oli pelissä, tyytyväinen olen siihen. Pystyin jopa muutamassa rajummassa paikassa hallitsemaan vauhtia, joten siihen nähden aika oli hyvä. Ei tarvinnut ihan joka uraan työntää aivan täysiä. Kun oli parempikuntoista tietä, silloin piti mennä ihan maksimilla.

Katso alta kooste Viron MM-rallin viimeisten erikoiskokeiden kohokohdista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,348840″ ap mute]

 

Rovanperän vauhti olisi riittänyt voittotaisteluun kisan nimiinsä vienyttä Hyundain Ott Tänakia vastaan. Harmittava rengasrikko ja minuutin aikasakko pilasivat kokonaissuorituksen. Aikasakon otti piikkiinsä kartanlukija Jonne Halttunen, joka irrotti jäähdyttimen suojalevyn kielletyllä alueella ennen kymmenettä erikoiskoetta.

– Kokonaisuudessaan tästä viikonlopusta jäi aika huono fiilis. En enää oikein saa siitä kiksejä, että vauhtia löytyy ja hyviä aikoja tulee. Totta kai se on aina positiivista. Lopputulos jäi vaisuksi verrattuna siihen, mitä se olisi voinut parhaimmillaan olla, Rovanperä sanoi.

– Joskus ralli on tällaista. Tällä kertaa kävi näin. Rengasrikolle ei voitu mitään. Voin olla siihen tyytyväinen, että tein itse melko lailla maksimisuorituksen.

Lue myös: Kalle Rovanperältä ilmiömäinen veto ja täydet lisäpisteet! Tänak nousi voitolla MM-taistoon

Rovanperä on MM-sarjan pistetilanteessa Viron rallin jälkeen edelleen neljännellä sijalla. Tallikaveri Sebastien Ogier johtaa ja on suomalaista 24 pistettä edellä. Kolmatta sijaa hallussaan pitävä Tänak on 11 pistettä suomalaisen edellä.

Kun kolme MM-rallia on tämänhetkisen suunnitelman mukaan enää ajamatta, Rovanperä on vielä vähintäänkin mitalitaistelussa mukana. Miltä MM-mitali ensimmäisellä WRC-kaudella kuulostaisi?

– Kuulostaa totta kai hyvältä. Se olisi ehkä vaatinut tässä kisassa top2-sijalle ajamista, mikä olisikin ollut ihan mahdollista. Loppukauden kisat ovat varmasti vaikeampia meille. Niissä voi olla vaikeampi saada hyviä pisteitä. Näin ainakin luulen.

Rallin MM-sarja jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua Turkin MM-osakilpailulla.

Kuuntele alta Rovanperän mietteet Viron MM-rallin jälkeen:

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,348834″ mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat