Quantcast

Suomalaiskuskille kaksi komeaa voittoa NitroRX-sarjassa – ”Koko ajan ihan täysillä ja riskillä”

NitroRX-sarja jatkui viime viikonloppuna Ruotsin Strängnäsissä.
Tommi Hallman
Tommi Hallman. Kuva: Qba Nitka
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

NEXT-luokassa kilpaileva kuopiolainen Tommi Hallman ajoi Ruotsissa komeasti ottamalla voitot sekä lauantain että sunnuntain kilpailussa.

Hallmanin pistejohto luokassa kasvoi jo 23 pisteeseen.

– Auto oli kyllä ehdottomasti parhaassa iskussa mitä koskaan aiemmin. Ennen kilpailua saatiin ratkaistua ongelmat, jotka vaivasivat testeissä. Yleisöä oli todella paljon paikan päällä ja oli kyllä hieno fiilis ajaa kilpaa, Hallman hehkuttaa tiedotteessa.

Hallmanin viikonloppu lähenteli täydellistä, sillä kun aika-ajoja ei lasketa mukaan, voitti suomalaisen SET Promotion -tiimin kuljettaja kahden päivän aikana kaikki ajamansa lähdöt ja kaiken lisäksi Hallman starttasi niihin jokaiseen paalupaikalta. Heti ensimmäisissä harjoituksissa Hallman, joka ei aiemmin Strängnäsin radalla ollut kilpaillut, kellotti nopeimman ajan.

– Se oli hieman yllätys, koska kovimmat kilpakumppanit olivat kuitenkin ajaneet täällä viikkoa aiemmin RallyX-sarjan kilpailussa, Hallman kommentoi.

Lauantain kisan finaalissa voitto irtosi suomalaiskuskille näytöstyyliin liki kolmen sekunnin marginaalilla.

– Olihan se helpotus, että sai pidettyä pakan kasassa koko päivän ajan. Kun joka lähdössä starttasin paalupaikalta, niin olihan siinä koko ajan kova paine päällä, paalupaikalta kun ei lähtöjä saisi hävitä, Hallman korosti.

Jos tuli lauantaina finaalin voitto selkeällä erolla, niin sunnuntaina finaalissa olikin sitten huomattavasti tiukempaa.

– Yksi hienoimmista lähdöistä mitä olen koskaan ajanut! Koko ajan piti ajaa ihan täysillä ja riskillä, Hallman kertasi viikonlopun toista finaalilähtöä.

Nitro RX -sarjan kolmas kilpailuviikonloppu oli tarkoitus ajaa Kymiringillä elokuun viimeisenä viikonloppuna, mutta tuo kilpailu on peruttu. Hallmanin mukaan tietoa sarjan jatkosta Euroopan puolella ei vielä ole.

– Neuvottelut siellä on käynnissä, mutta enempää en tiedä. Katsotaan mitä tapahtuu. Toivottavasti saadaan tietoa nopeasti ja päästään tekemään päätöksiä mahdollisimman pian.

Tommi Hallman oli NEXT-luokan kunkku. Kuva: Qba Nitka

NitroRX-sarjan pääluokan voittoon ajoi norjalainen Andreas Bakkerud. Strängnäsin kisa oli DRR JC -tiimin näytöstä, sillä avauskisan Lydden Hillissä voittanut Robin Larsson oli toinen ennen Johan Kristofferssonia ja Fraser McConnellia. Rallin puoleltakin tuttu Ole Christian Veiby ylsi viidenneksi ennen Conner Martellia ja viikonlopun aluksi tekniikkamurheista kärsinyttä Kris Meekea.

Niclas Grönholm ei selviytynyt Ruotsissa finaaliin ollenkaan. Grönholm kärsi ilmeisesti rengasrikon keräilyerässä sunnuntaina ja tippui loppukilpailusta. Sijoitukseksi kirjattiin lopulta kymmenes tila.

https://twitter.com/NitroRallycross/status/1553761554662916096

Lue myös nämä

  • Uusimmat