Henri Haapamäen voittojahti päättyi tekniseen vikaan – ”Kaikki vaihteet hävisivät” 

Rallicrossin SM-sarjan toinen osakilpailu kaudella 2022 ajettiin viikonloppuna Joensuussa Ylämyllyn moottoriradalla.
Henri Haapamäki
Henri Haapamäki. Kuva: Toni Ollikainen/Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

SuperCar-luokassa kauden toista voittoaan hakenut Sastamalan Autourheilijoiden Henri Haapamäki oli hyvässä vauhdissa, kunnes tekniikka puuttui peliin semifinaalissa. 

Lauantain kaksi alkuerää ajettiin todella haastavissa olosuhteissa, sillä koko päivän jatkunut sade teki Ylämyllyn ratapohjasta täyttä kuravelliä. Ensimmäisessä alkuerässä Haapamäki oli eränsä nopein ja kokonaistuloksissa Mika Liimataisen jälkeen toinen. 

Toisessa alkuerässä Haapamäki sai hyvän lähdön ja oli tulossa ensimmäiseen mutkaan johtopaikalla, kunnes olosuhteet koituivat kohtaloksi pyörähdyksen muodossa. Haapamäki oli lopulta erän kolmas ja kokonaistuloksissa kuudes. 

– Hiukan oli tutustumista tämä päivä, kun en ole koskaan ennen täällä ajanut. Ensimmäinen alkuerä oli hyvää tekemistä. Toinen oli sitten ihan täyttä mutapainia, Haapamäki kuvaili lauantain olosuhteita.

– Otettiin siinä vähän kilpakumppaneiden kanssa osumaakin ja pyörähdettiin sen seurauksena. Pääasia oli kuitenkin, että päästiin maaliin eikä vahingotkaan olleet isoja. Hyvillä mielin kakkospäivään.

Sunnuntaina ajettiin vielä kolmannet alkuerät, semifinaalit ja finaali. Haapamäki oli omassa viimeisessä alkuerässään suvereeni eikä antanut uhkaajille mahdollisuuksia ajaen heti lähdöstä kärkeen ja lopulta selvään voittoon. Liimatainen oli kuitenkin jälleen nopein kokonaistuloksissa Haapamäen ollessa toinen. 

Toisessa semifinaalilähdössä ajanut Haapamäki ei saanut parasta mahdollista starttia ja jäi Jari Putkisen perään kiihdytyksen jälkeen. Haapamäki haastoi Putkista vimmatusti, mutta toiseksi viimeisellä kierroksella alkoivat tekniikkaongelmat puuttumaan peliin ja tuloksena oli lopulta keskeytys. 

– Startti oli ihan ok, vaikka en kärkeen päässytkään. Hyvää taistelua oli Jarin kanssa, kunnes toiseksi viimeisellä kierroksella vaihdelaatikko alkoi oireilemaan. Vaihde hyppäsi kerran pois päältä ja toisella kertaa, kun vaihdoin isommalle hävisi lopulta kaikki vaihteet. 

Voittoon Joensuussa ajoi Mika Liimatainen, joka nousi samalla SM-sarjan kärkeen. Antti Suutarinen ja Jari Putkinen täydensivät podiumin Joensuussa. Jere Kalliokoski jätti Joensuun kisan väliin saatuaan puolisonsa kanssa juuri ennen kisaa perheenlisäystä.

Rallicross SM-sarja jatkuu OuluZonen moottoriradalla 20.8., kun vuorossa on kauden kolmas osakilpailu. 

Rallicrossin SM-sarja, Joensuu:

1. Mika Liimatainen
2. Antti Suutarinen
3. Jari Putkinen
4. Iivari Niemi 
5. Jari Tuuri
6. Henri Haapamäki

SM-pistetilanne: 

1. Mika Liimatainen 46 pistettä
2. Henri Haapamäki  42
3. Antti Suutarinen 38
4. Jari Putkinen    27
5. Iivari Niemi     27

Lue myös nämä

  • Uusimmat