Suomalaiskuski kiinni luokkavoitossa MM-rallissa – ”Olen nauttinut!”

Hyundain Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen jatkavat lauantain jälkeen Keski-Euroopan MM-rallissa WRC2-luokan kärkipaikalla.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ennen sunnuntain neljää viimeistä erikoiskoetta ero kakkosena ajavaan Ranskan Nicolas Ciaminiin on 20,9 sekuntia.

Kaksikko ajoi päivän kuudelle erikoiskokeelle kolme pohja-aikaa, ja ero luokan kakkoseen kasvoi kuudelle sekunnilla. Rally2-autoista Fordin Adrien Fourmaux on niukasti Lindholmin edellä tuloksissa, mutta ranskalainen ei aja luokan pisteistä Keski-Euroopassa.

Lauantain erikoiskokeet Saksassa ja Itävallassa olivat yhtä haastavia kuin eilen Tshekin tasavallan puolella rajaa. Päivän aikana syntyi kolme WRC2-luokan pohja-aikaa, vaikka suomalaiskaksikko ajoi koko päivän kaksi varapyörää kyydissään.

– Ei ollut helppo päivä tämäkään, mutta kaikki toimi hienosti ja oli kiva ajaa. Vaikka olosuhteet olivat haastavat, niin ratin takana oli kivaa. Sai ajaa rallia ja olen nauttinut siitä, Lindholm sanoi.

– Kun paikoin tiellä on yllättäen sen koko leveydeltä mutaa, niin täällä saa koko ajan olla luova ja ajatella, missä mutaa milloinkin voisi olla, ja onko se ehkä kuivunutta tai märkää. Pito vaihteli todella paljon myös mutakohdissa. Mitä paksumpi kerros, sitä heikompi pito, Lindholm jatkoi.

Ralli jatkuu huomenna sunnuntaina. Päivän aikana ajetaan neljä erikoiskoetta Saksassa ja Itävallassa.

– Huomiset pätkät ovat hieman suoraviivaisempia ja leveämpiä, kuin rallin edelliset ovat olleet. Vauhdikkaita pätkiä. Ajaa saa kyllä yhä kovaa. Mennään pätkä kerrallaan ja koetetaan nauttia, Lindholm totesi.

Katso alapuolelta Keski-Euroopan MM-rallin lauantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat