Thierry Neuville veti omat johtopäätöksensä Kalle Rovanperän tempusta

Thierry Neuville starttaa hyvässä johtoasemassa Keski-Euroopan MM-rallin päätöspäivään.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantain pätkillä koettiin suurta draamaa, kun Toyotan Elfyn Evans ajoi ulos ja törmäsi latoon. Evansin keskeytys todennäköisesti varmisti sen, että hänen tallikaverinsa Kalle Rovanperä pääsee juhlimaan maailmanmestaruutta asvalttikisan päätteeksi.

Rovanperä hölläsi vauhtiaan Evansin ulosajon jälkeen, minkä ansiosta Neuville puolestaan nousi kilpailun kärkeen.

– Iltapäivän lenkillä yritimme hallita johtoasemaamme. Tuplasimme etumatkamme, joten meillä on hieman parempi tilanne sunnuntaille, Neuville kertoi Belgian yleisradioyhtiö RTBF:n haastattelussa.

– Kalle otti jalkansa pois kaasulta Evansin pudottua pelistä. Se ei sinänsä yllättänyt minua. Hän otti varovaisesti pahat paikat, mutta silti hän yritti päivän viimeisellä pätkällä, Hyundai-kuski lisäsi.

Kuten Neuville totesi, Rovanperä painoi hyvää vauhtia lauantain päättäneellä Bayerischer Waldin pikataipaleella. Rovanperä latasi taululle pohja-ajan puolen sekunnin erolla belgialaiseen.

Neuville veti omat johtopäätöksensä Rovanperän tempusta pimeässä ajetulla erikoiskokeella.

– Ajoin loistavan erikoiskokeen omalla vauhdillani. Hän teki kuitenkin pohja-ajan, mikä todistaa sen, että hän yrittää vielä saavuttaa ykkössijan, Neuville sanoi.

Neuvillella on kilpailussa 26,2 sekunnin etumatka Rovanperään ennen sunnuntain neljää erikoiskoetta. Ero on sen verran suuri, että Rovanperältä vaadittaisiin melkoinen ihmetemppu saada Neuville ajamalla kiinni. Lisäksi Rovanperä on painottanut, ettei hänen mielessään ole voitto vaan maailmanmestaruus, johon hän ei ykköstilaa tarvitse.

– Jäljellä on enää reilut 60 kilometriä, mutta edessä on silti pitkä päivä, Neuville huomautti.

Katso alta kooste lauantai-iltapäivän tapahtumista Keski-Euroopan MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat