Jari-Matti Latvala näki vain yhden tumman pilven Rovanperän mestaruuden yllä – ”Se on hyvä muistaa”

Toyotan Kalle Rovanperän toinen perättäinen maailmanmestaruus on enää vain sinettiä vailla.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajoi erittäin vahvan lauantaiaamun Keski-Euroopan MM-rallissa ja sitten tallikaveri Elfyn Evans ajoi ulos.

Evansin ulosajosta kuultuaan Rovanperä heitti varmistelu-vaihteen silmään ja mestaruus tuoksahtaa jo voimakkaasti suomalaisen nenässä.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvalaa harmitti Evansin puolesta. Hän olisi toivonut, että mestaruus oli ratkennut ajamalla kilpaa. Latvala pelkäsi jo ennen kisaa sitä, että jompi kumpi kuljettajista menisi pihalle ja pahin pelko kävi myös toteen.

– Kyllä se nyt valitettavasti kävi toteen, mutta kuten sanottu, niin silloin kun ajetaan maailmanmestaruudesta, niin se mahdollisuus on olemassa ja siihen pitää varautua. Onneksi olin varautunut siihen. Tosi harmi tietysti Elfynin puolesta. Olisimme toivoneet, että hän olisi saanut taistella loppuun asti. Mutta nyt Elfyn on pois pelistä ja Kalle on aloittanut ajaa vähän varmemmin, Latvala sanoi.

Rovanperä aloitti varmistelun käytännössä sillä hetkellä, kun hän sai tiedon Evansin ulosajosta. Jopa Sebastien Ogier yllättyi suomalaisen ratkaisusta lähteä ajattelemaan vain ja ainoastaan mestaruutta.

– Kalle on nyt selvästi muuttanut sen suunnan siihen, että saadaan se mestaruus. Elfynin ainoa mahdollisuus on se, että Kalle keskeyttäisi kokonaan ja hän saisi Powerilta pisteitä, jotta mestaruustaistelu pysyisi elossa, Latvala kertasi tilannetta.

Rovanperän mestaruus näyttää nyt varmalta, mutta mikään ei ole varmaa ennen kuin se on aivan varmaa.

– Teoreettinen puoli on vielä olemassa. Auto on nyt huollettu ja se on tuolla Parc Fermessä ja kaikki on kunnossa. Elfyn pääsee huomenna ajamaan, Latvala vahvisti ja jatkoi:

– Uskon, että Kalle pystyy hallinnoimaan tilanteen, mutta aina on olemassa sekin mahdollisuus, että tekniikka voi pettää. Se on aina hyvä muistaa, että tulokset jaetaan vasta sitten, kun ollaan maalissa, Jari-Matti muistutti.

Rovanperän lauantai oli suorastaan maaginen. Suomalainen pystyi tykittämään pohja-aikoja varmalla ajolla heti aamusta. Aamun vauhdista jopa Latvala oli yllättynyt.

– Iltapäivään mulla oli luotto. Sitä aamua mä eniten jännitin. Silloin mentiin ensimmäistä kertaa, eikä sitä pitoa voinut tietää. Kun kävi se virhe, niin se loi sellaista omanlaistaan jännitettä ja sitten tietysti tuli vielä se Elfynin tilanne. Mutta sen tiesin, että kun iltapäivään mennään, niin se helpottaa se tilanne, Latvala sanoi.

Aamu oli kaikille kuljettajille todella vaikea. Pito oli kortilla täysin tuntemattomilla pätkillä. Sunnuntaiksi tilanteen pitäisi kuitenkin olla parempi.

– Kyllä tämä helpottaa vähän huomiselle. Tänään aamupäivällä tiet oli tosi märkiä ja liukkaita, kun yöllä oli satanut. Varmaan jotain kosteutta siellä löytyy, mutta aamulla voi olla nyt kuiviakin jaksoja, kun sade on hellittänyt, Latvala ennakoi huomista.

Voit katsoa Keski-Euroopan MM-rallin lauantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat alta.

Lue myös nämä