Quantcast

Suomalaisen ralliautoilun kummisetä Hannu Lehessaari on kuollut

Hannu's Rally Team
Hannu's Rally Team otti ensimmäisen tiimimestaruutensa vuonna 2013. Lehessaari kuvassa keskellä. Kuva: Ralli SM
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallivaikuttaja Hannu Lehessaari on kuollut pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana.

Lehessaari menehtyi tapaninpäivänä. Hän oli kuollessaan 75-vuotias.

– Jos haluatte jollain konkreettisella tavalla muistaa Hannua, niin käyttäkää se kilpureidenne turvallisuuden kehittämiseen tai lahjoita rahaa syöpätutkimukseen, Lehessaaren poika Mikko Lehessaari kertoi Facebookissa.

Lehessaari ajoi itsekin rallia, mutta hän tuli paremmin tunnetuksi menestyksekkään Hannu’s Rally Teamin tallipäällikkönä. Lehessaari myi tietotekniikan konsultointiin keskittyneen yrityksensä Softplan Oy:n vuonna 2002, minkä jälkeen hän pisti pystyyn omaa nimeään kantaneen rallitiimin.

Hannu’s Rally Team saavutti rutkasti menestystä rallin SM-sarjassa 2010-luvulla. Talli saavutti tiimien Suomen mestaruuden viitenä perättäisenä vuotena 2013-17. Juha Salo ja Teemu Asunmaa toivat tiimille yhteensä neljä kuljettajien SM-titteliä.

Lehessaaren tiimi nähtiin vuonna 2015 rallin MM-sarjassa, kun Henri Haapamäki kilpaili tiimin kalustolla JWRC-junioriluokassa. Kolme MM-rallia kauden aikana ajanut Haapamäki sijoittui luokassa viidenneksi.

Hannu’s Rally Team tuki suomalaista ralliautoilua ja lupaavia kuljettajia yli kymmenen vuoden ajan. Tiimi vetäytyi SM-sarjasta kauden 2018 jälkeen, mutta se ei ole vieläkään kadonnut Suomen rallikartalta.

Hannu’s Rally Teamin lahjoittama Hannun Malja luovutettiin tänä vuonna Toni Herraselle, joka valittiin SM-sarjan yhteydessä ajetun Printsport Junior Cupin parhaaksi 2000-luvulla syntyneeksi kuljettajaksi kaudella 2021.

Lue myös nämä

  • Uusimmat