Quantcast

Suomalaiselle rallitoivolle tarjolla entistä parempi näyttöpaikka? – ”Hän on uskomattoman nopea”

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sami Pajari voitti rallin MM-sarjan JWRC-junioriluokan mestaruuden tällä kaudella. Hänellä on mahdollisuus napata titteli myös rallin EM-sarjassa.

Pajari johtaa EM-sarjan ERC3-junioriluokkaa ennen kauden päättävää Kanariansaarten rallia. Pajari ja ranskalainen Jean-Baptiste Franceschi taistelevat keskenään mestaruudesta Gran Canarian saarella parin viikon kuluttua.

Pajari saa MM-sarjan juniorimestaruudesta huikean palkinnon – joko Ford Fiesta Rally2 -auton, jolla hänen pitää kilpailla MM-sarjan WRC2-luokassa ensi kaudella, tai täysin maksetun ajopaketin WRC3-luokkaan Ford Fiesta Rally3 -kilpurilla. EM-sarjan junnumestaruudesta on puolestaan tarjolla ajopaketti Fiesta Rally3 -autolla ERC3-luokkaan ensi kaudelle.

JWRC-luokkaa pyörittävän M-Sport Puolan pomo Maciej Woda vihjaili, että Pajarille voisi olla tarjolla yksi kattavampi paketti, mikäli suomalaislupaus pystyy voittamaan mestaruuden myös EM-sarjassa.

– MM-sarjan juniorimestarin pitää tietenkin päästä etenemään urallaan, joten katsotaan, miten Kanarialla käy. Sen jälkeen voimme tehdä suunnitelmia, jos kaikki menee hyvin, Woda kertoi DirtFish-sivustolle.

Woda alleviivasi sitä, että EM-kamppailu on vielä kesken.

– Ajetaan ensin EM-sarja loppuun, minkä jälkeen voimme katsoa, jos meillä olisi tarjolla isompi paketti.

– Mutta toki Sami on näyttänyt loistavat kykynsä ja hän on yhä puhdas juniori: hän on 19-vuotias. Hän on uskomattoman nopea. Hänellä on ollut ylä- ja alamäkiä tänä vuonna, mutta kaikkiaan hän on vahva kuljettaja, Woda kehui joulukuussa 20 vuotta täyttävää Pajaria.

Kanariansaarten EM-ralli ajetaan 18.-20. marraskuuta.

Kuuntele alta Sami Pajarin haastattelu MM-sarjan JWRC-mestaruuden ratkeamisen jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,390435″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat