Quantcast

Rallicrossin MM-sarjalle pieni piristys kauden loppuhuipennukseen

Rallicrossin MM-sarja
Rallicrossin MM-sarja huipentuu Saksan Nürburgringin radalla marraskuun lopussa. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarja huipentuu Saksan Nürburgringin radalle tuplaosakilpailuun 27.-28. marraskuuta.

Edellisessä MM-rallicrossissa Portugalissa ykköskategoriassa RX1-luokassa oli mukana vain surkeasti seitsemän osallistujaa. Saksan kauden viimeinen kilpailu on houkutellut mukaan tuplamäärän kilpailijoita, kun lähtöviivalla on yhteensä 14 kuljettajaa.

Teoreettisesti mestaruudesta taistelee vielä neljä kuljettajaa, mutta ruotsalaisen Peugeot-kuski Timmy Hansenin osakkeet ovat kaikkein vahvimmat. Hansen johtaa sarjaa 17 pisteen erolla ennen Audilla ajavaa maanmiestään Johan Kristofferssonia.

Toinen Hansenin veljeksistä, Kevin, on pisteissä kolmantena kaksi pistettä Kristofferssonin takana. Hyundailla ajava suomalaistähti Niclas Grönholm on neljäntenä kymmenen pistettä mitalisijaa perässä. Myös Hyundain Krisztian Szabolla on oma sanansa vielä sanottavaan. Eroa kolmanteen sijaan on kuitenkin jo 32 pistettä.

Nürburgringillä paluun MM-sarjaan tekee ranskalainen Davy Jeanney, joka ajaa Hyundain kalustolla Anton Marklundin tavoin. Viimeksi Jeanney ajoi MM-sarjassa kolme vuotta sitten. Mies on voittanut kaksi MM-rallicrossia kaudella 2015.

Euroopan mestaruussarjan RX3-luokan voittanut venäläinen Juri Belevski debytoi MM-tasolla Audin ratissa Saksassa. Lähtöviivalla ovat myös unkarilainen Tamas Karai sekä ruotsalainen Stefan Kristensson.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallicrossin parhaat palat. Kauden päätösosakilpailun osallistujalista kokonaisuudessaan videon alapuolella. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389857″ ap mute]

Nürburgringin rallicrossin MM-sarjan osallistujalista: 

Johan Kristoffersson (SWE) Audi
Oliver O´Donovan (IRL) Ford
Kevin Hansen (SWE) Peugeot
Timmy Hansen (SWE) Peugeot 
Krisztian Szabo (HUN) Hyundai
Davy Jeanney (FRA) Hyundai
Stefan Kristensson (SWE) Ford
Niclas Grönholm (FIN) Hyundai
Kevin Abbring (NED) Renault
Tamas Karai (HUN) Audi
Herve Knapick (FRA) Citroen
Enzo Ide (BEL) Audi
Anton Markulund (SWE) Hyundai
Juri Belevski (RUS) Audi

Lue myös nämä

  • Uusimmat