Suomalainen rallikuski ruoski itseään – ”Ensimmäistä kertaa tein itse virheen”

Mikko Heikkilän kausi rallin EM-sarjassa jatkui mollivoittoisesti Ruotsissa tänä viikonloppuna.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Pál Bence
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä kamppaili kisan kolmossijasta latvialaista Martins Sesksiä ja venäläistä Nikolai Grjazinia vastaan lauantaina. Skodalla ajava suomalainen oli kiinni viimeisessä palkintosijassa vielä kolme erikoiskoetta ennen maalia.

Mutta sitten kopsahti.

– Ensimmäistä kertaa tänä vuonna tein itse virheen, kun kaikki muu oli suunnilleen kunnossa, Heikkilä ruoski itseään tiedotteessaan.

– Ei ollut iso virhe: se oli täyden kyydin vitosvaihteen paikka, jossa ajettiin nypyn yli. Olisi pitänyt kestää tulla täysillä, mutta linja siirtyi sen kymmenen senttiä – ihan sen verran, että penkan puolella ollut kivi hipaisi vannetta katkaisten puolan.

Heikkilä joutui pysähtymään erikoiskokeella renkaanvaihtoon, joka söi aikaa reilut kolme minuuttia. Aikatappion vuoksi nurmijärveläisen oli tyytyminen vasta 12. sijaan Ruotsin nopeilla sorateillä.

– Meillä oli aika monta kertaa hyvä tuuri linjojen suhteen tässä rallissa, sillä linja käy sivussa useasti sekunneista ja kymmenyksistä ajettaessa. Mutta nyt vanne sattui napsahtamaan kiveen, Heikkilä harmitteli.

Heikkilän debyyttikausi EM-sarjassa on ollut rikkonainen. Värmlannissa lupaavasti edennyt ralli toi valitettavaa jatkoa haastavaan kauteen.

– Vaikea kuvailla tunteita. Sorakisoissa kyyti voisi riittää podiumille, mutta kun koskaan eivät ole palaset loksahtaneet kohdalleen. Harmittavaa kyllä, eikä pelkästään itseni takia, vaan myös yhteistyökumppaneiden, tiimin, kartturin ja ystävien puolesta. Heillä on samat odotukset kuin itsellä, ja ei tunnu onnistuvan, Heikkilä sadatteli.

– Kiitokset silti kaikille, jotka mahdollistavat tämän homman. Onhan tämä iso etuoikeus, että saadaan olla täällä ajamassa. Täytyy muistaa, että tämä on aika monen pojan unelma olla täällä, vaikka tällä hetkellä sitä on kieltämättä aika vaikeaa muistaa.

Kotiseudun teillään ajanut Oliver Solberg otti voiton Ruotsin EM-rallissa. Lauri Joona sijoittui viidenneksi.

Rallin EM-sarjan seuraava osakilpailu järjestetään heinäkuun lopussa Rooman ympäristössä.

Lue myös: Oliver Solberg tyylitteli voittoon – suomalaiskuljettajalle iso pettymys

Katso alta Ruotsin EM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat