Suninen hehkutti huikeaa taisteluaan: Se oli ehkä hienoin juttu

Teemu Suninen ja Mikko Markkula
Teemu Suninen ja Mikko Markkula pokkasivat pystit Portugalin MM-rallin päätteeksi. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen tarvitsi vain kuusi kilpailua WRC-autolla ensimmäiseen palkintokorokepaikkaansa rallin MM-sarjassa. Suninen, 24, pääsi sunnuntaina ruiskuttamaan kuohujuomaa Portugalin MM-rallin päätteeksi.

Sunisen kolmossija varmistui huikean taistelun päätteeksi. Ford-kuljettaja ajoi sekunnin kymmenyksistä itseään kokeneempia Esapekka Lappia ja Dani Sordoa vastaan, mutta pystyi pitämään kaksikon takanaan.

– Se oli ehkä hienoin juttu, että pystyin kääntämään voitoksi taistelun Sordoa ja Lappia vastaan. Vaikka kokemusta on paljon vähemmän, emme antaneet taistelussa periksi emmekä sulaneet. Päinvastoin, pystyimme jopa kiristämään ja laittamaan hyviä aikoja taululle, Suninen iloitsi Rallit.fille.

Useat WRC-tähdet olivat vaikeuksissa Portugalin haastavilla sorateillä, mutta Suninen vältti virheet, vaikka paahtoi koko viikonlopun nilkka suorana.

– Se on fakta, että tässä luokassa pitää ajaa koko ajan täysillä, koska täällä puhutaan sekunneista ja sekunnin kymmenyksistä. Virheille ei ole varaa, Suninen sanoi.

Suninen toivoo, että M-Sport Ford -talli ottaa hänen huikean suorituksensa huomioon, kun ensi vuoden tiimipaikat ovat jaossa.

– Emme aja täyttä kautta tänä vuonna. Meidän pitää saada hyviä tuloksia ja täysi kausi ensi vuodelle. Toivottavasti tämä tulos auttaa.

Lue myös nämä