Quantcast

Suninen ajaa Fiesta R5:n uudella kehitysversiolla Virossa – ”Se ei tule olemaan helppoa Teemulle”

Teemu Suninen kurvailee seuraavaksi Fordin R5-autolla. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin tehdastallissa ajava Teemu Suninen kilpailee tulevana viikonloppuna Virossa Fiesta R5:lla. Tallikaveri Elfyn Evans saa kunnian kurvailla Rally Estoniassa Fordin WRC-autolla, kun taas suomalaisen tehtävänä on testata R5:n uutta kehitysversiota.

Tallipomo Richard Millenerin mukaan kyseessä on uuden Fiesta R5:n ensimmäinen todellinen testi siitä, mihin uunituore kilpuri pystyy. Ranskalainen Eric Camilli ajoi samaisella autolla kesäkuun lopussa Ypres-rallissa, mutta tuolloin vertailua muihin ei voinut tehdä, koska Camilli ajoi nolla-autona.

– Oli mahtavaa nähdä uusi Fiesta R5:n Ypres-rallissa, mutta Viro on auton ensimmäinen todellinen testi. Se ei tule olemaan helppoa Teemulle, koska hän ei ole oikeastaan testannut autoa yhtään. Ei ole muutenkaan helppoa hypätä WRC-autosta R5:een ilman mitään testiä, Millener huomauttaa Autosportin verkkosivuilla.

– Totta kai olisi kuitenkin hienoa ja jos hän pystyisi voittamaan R5-luokan siellä, Millener kuitenkin jatkaa toiveikkaasti.

Rally Estoniassa kilpailu R5-luokassa on kuitenkin tuimaa. Suninen saa vastaansa muun muassa samanlaisella Fiesta R5:lla ajavan Takamoto Katsutan sekä Skodan Eerik Pietarisen ja Nikolai Grjazinin. Samassa luokassa ajaa myös norjalainen teinisensaatio, Volkswagenilla kaasutteleva Oliver Solberg.

Viron ralli käynnistyy Otepäästä lauantaiaamuna. Ohjelmassa on yhteensä 15 erikoiskoetta. Ralli päättyy sunnuntaina iltapäivällä Tartun kaupungissa ajettavaan yleisöpätkään.

Lue myös nämä

  • Uusimmat