SM-rallissa raju ulosajo – ”Pääasia, että miehet ovat kunnossa”

Jere Pensaan ja kartanlukija Jouni Saarijärven matka Joensuun Itärallissa katkesi kuudennella erikoiskokeella rajuun ulosajoon.
Jere Pensas
Jere Pensas. Kuva: JiiVee Korpela
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pensaan käskemä Ford Fiesta Rally4 -auto kärsi ulosajossa isot vauriot. Pensas ja Saarijärvi kuljetettiin ulosajopaikalta ensihoitoon sairaalaan. Miehet selvisivät rytäkästä pintakolhuilla, mutta jäivät yön yli sairaalaan tarkkailuun.

Pensas Racingin miehistö oli viiden erikoiskokeen jälkeen ajamassa SM3-luokan neljännellä sijalla. Kuudennella erikoiskokeella autosta puhkesi rengas. Pensas ja Saarijärvi vaihtoivat erikoiskokeella varapyörän alle ja ralli jatkui, mutta vain noin 300 metriä.

Kurviyhdistelmässä auto ajautui ulos tieltä ja osui kovalla vauhdilla tietä reunustaviin puihin.

– En ole vielä keskustellut Jeren ja Jounin kanssa siitä, mikä mahtoi olla syy ulosajoon heti renkaanvaihdon jälkeen. Sillä tiedolla ei edes ole merkitystä. Pääasia, että miehet ovat kunnossa. Auto on ruman näköinen, mutta kiitos hyvien turvavarusteiden Jerelle ja Jounille ei käynyt pahemmin, tiimipäällikkö Juha Pensas kertoo tiedotteessa.

Viime vuonna V1600-autolla SM5-luokan mestaruuden voittaneet Pensas ja Saarijärvi ovat olleet onnettaren hylkäämät vaihdettuaan tälle kaudelle SM3-luokkaan. Talvella ensimmäisestä ajamastaan kilpailusta he kuittasivat luokan kolmannen tilan. Seuraavassa osakilpailussa auton tekniikka petti heti rallin alkumetreillä.

Kesäkauden avauksessa Seinäjoella rengasjumppa erikoiskokeella heitti miehet jämäpisteille. Nyt rengasrikko ja ulosajo Joensuussa jättivät mietittävää loppukesälle.

Nico Valkonen ajoi Joensuun Itärallissa SM3-luokan voittoon ennen Patrick Enokia ja Daniel Polasekia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat