SM-rallin järjestäjiltä vahvistus: Mikkelissä päästään ajamaan kilpaa

SM-kauden avauskilpailussa Arctic Lapland -rallissa oli kunnon talviolosuhteet. Kuvassa Eerik Pietarinen. Kuva: Taneli Niinimäki

Mikkelin SM-rallin järjestäjät vahvistivat perjantaina, että kauden toinen osakilpailu voidaan ajaa suunnitellusti 7.-8. helmikuuta.

Lauhan ja vähälumisen talven vuoksi kilpailu oli vaarassa jopa peruuntua.

– Vielä joulun jälkeen maisema Mikkelin seudulla oli perinteisen talvinen ja tienpohjat sopivassa jäässä, mutta parin viime viikon ”helleaalto” muutti tilanteen täysin. Koskaan aiemmin ei kisaorganisaatiossa olla seurattu sääennusteita niin tarkasti ja tiiviisti kuin viime aikoina, Vaakuna-Rallin kilpailunjohtaja Tomi Jääskeläinen kertoo tiedotteessa.

Lue myös: Rallin SM-sarjan osakilpailu vaakalaudalla – Jari-Matti Latvalan tähdittämä kisa peruttu

Rallijärjestäjät eivät luovuttaneet, vaikka välillä näytti jo siltä, ettei eteläsavolaisilla ralliteillä nähdä kilpureita helmikuun alussa.

– Töitä on tehty koko ajan sillä mentaliteetilla, että kisa viedään läpi suunnitellusti. Viimeisin sääennuste näyttäisi suosivan kisaamme kuitenkin kaikesta huolimatta. Nyt voinkin siis ilolla kertoa, että SM Vaakuna-Ralli järjestetään suunnitellusti 7.-8. helmikuuta, Jääskeläinen toteaa.

– Se tuki ja kannustus, jota olemme saaneet paikallisilta, on ollut sydäntä lämmittävää. Reitin varrella kyläyhteisöt, tienhoitokunnat ja maanomistajat ovat olleet valmiita auttamaan kaikilla tavoin. Iso kiitos heille.

Jaa uutinen