Rallin SM-sarjan osakilpailu vaakalaudalla – Jari-Matti Latvalan tähdittämä kisa peruttu

Mikkelissä ajettiin edellisen kerran SM-ralli helmikuussa 2018. Kuvassa Teemu Asunmaa. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Rallin SM-kauden toinen osakilpailu on tarkoitus järjestää Mikkelin ympäristössä reilun kahden viikon kuluttua.

Viime viikkojen lämpimien olosuhteiden vuoksi kilpailu on kuitenkin vaarassa jäädä ajamatta.

Joulun jälkeen olosuhteet olivat vielä ihanteelliset talvirallille, mutta tilanne on sittemmin muuttunut radikaalisti. Mikkelin seudulle toivotaan nyt talvisempaa säätä.

– Tällä hetkellä rallin valmisteluita tehdään kuten aina ennenkin. Ensi sunnuntaina (26.1.) katsotaan vallitsevat ja tulevat sää- ja keliolosuhteet ja niiden perusteella teemme sitten mahdollisesti tarvittavat päätökset, Vaakuna-Rallin kilpailunjohtajana Tomi Jääskeläinen kertoo kilpailun nettisivuilla.

Tavanomaista lämpimämpi sää on jo vaikuttanut useaan kotimaiseen talviralliin. Esimerkiksi ensi viikolle kaavailtu Mesikämmen-ralli on jouduttu perumaan.

Toyotan entinen WRC-kuljettaja Jari-Matti Latvala oli ilmoittanut mukaan Ähtärissä ajettavaan kilpailuun. Latvala ja kartturin paikalle siirtynyt Juho Hänninen olisivat hakeneet Mesikämmen-rallissa kisafiilistä Toyota Celica 2000 GT-Four -autolla. Parivaljakko osallistuu helmikuun puolivälissä Ruotsin MM-ralliin Toyota Yaris WRC:llä.

Jämsässä ajettavan JMK-rallin ajankohtaa on puolestaan siirretty kuukaudella eteenpäin. F-rallisarjan osakilpailu oli tarkoitus järjestää 25. tammikuuta, mutta uusi ajankohta on karkauspäivänä 29. helmikuuta. Samana päivänä SM-pisteistä ajetaan Joensuussa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja