Quantcast

Siirtääkö pahin kilpailija Latvalan johtaman Toyotan juhlia? ”Koko tiimi on valmis hyökkäämään”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai lähtee hakemaan kovaa tulosta perjantaina käynnistyvästä Katalonian MM-rallista.

Valmistajien MM-sarjassa Hyundailla on lähes toivoton tilanne, sillä Jari-Matti Latvalan johtamalla Toyotalla on 61 pisteen etumatka ennen kahta viimeistä osakilpailua. Hyundailla on kuitenkin mahdollisuus siirtää mestaruuden ratkaisu kauden päättävään Monzan MM-ralliin.

Hyundai-kuskit olivat hyvässä vauhdissa Suomen MM-rallissa reilu viikko sitten, kun Ott Tänak ajoi toiseksi ja Craig Breen kolmanneksi. Katalonian MM-rallin pitäisi sopia vielä paremmin Hyundaille.

– Saimme parhaan tuloksemme (Suomen) rallista, joka on historiallisesti ollut yksi heikoimmista kisoistamme. Koko tiimi on saanut lisää virtaa ja on valmis hyökkäämään Espanjassa, Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo ennakoi.

Hyundailla on kova kolmikko Saloun ympäristössä ajettavassa kilpailussa. Thierry Neuville, Ott Tänak ja Dani Sordo ovat aiemmin niittäneet menestystä asvalttikilpailussa.

– Näytimme Belgian MM-rallin kaksoisvoitolla, että voimme olla kilpailukykyisiä asvaltilla. Thierry, Ott ja Dani olivat palkintokorokkeella Espanjassa vuonna 2019, joten he tietävät, miten näillä teillä voi olla nopea, Adamo muistuttaa.

Tänak sinetöi kaksi vuotta sitten kuljettajien maailmanmestaruutensa juuri Espanjassa Toyotan ratissa. Nyt hän starttaa ensimmäistä kertaa Hyundain WRC-autolla katalonialaisille asvalttibaanoille.

– Siitä on aikaa, kun kilpailimme viimeksi kolme täyttä päivää asvaltilla Espanjan rallissa. Kilpailu on erittäin nopea, ja nautin siitä erittäin paljon, Tänak kertoo.

– Olemme olleet palkintokorokkeella kahdessa perättäisessä rallissa (Suomessa ja Kreikassa), joten olisi mukavaa tehdä hattutemppu Espanjassa. Yritämme saada vahvan päätöksen tälle kaudelle, MM-pronssista Neuvillen ja Toyota-kuljettaja Kalle Rovanperän kanssa taisteleva virolaistähti jatkaa.

Katalonian MM-rallin testierikoiskoe on ohjelmassa torstaina. Kilpailu käynnistyy kunnolla perjantaiaamuna ja päättyy sunnuntaina.

Katso alta Katalonian MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389930″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat