Quantcast

Toyota voi kuitata varmistellenkin tuplamestaruuden, Jari-Matti Latvala: ”Tilanteemme on aika jännittävä”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalan johtaman Toyotan tilanne rallin MM-sarjassa on herkullinen, kun kauden toiseksi viimeinen osakilpailu käynnistyy torstaiaamuna testierikoiskokeella Kataloniassa.

Latvalan tiimi on jo varmistanut kuljettajien mestaruuden, sillä titteliä jahtaavat enää Toyotan Sebastien Ogier ja Elfyn Evans. Myös valmistajien maailmanmestaruus on menossa vahvasti japanilaismerkille. Ennen Kataloniaa Toyotan etumatka ennen Hyundaita on muhkeat 61 pistettä.

Hyundain tilanne on jo lähes epätoivoinen. Tiimi tarvitsisi jättipotit sekä Kataloniasta että kauden päätösrallista Monzasta, ja Toyotan pitäisi epäonnistua raskaasti, jotta Hyundai voisi vielä saavuttaa Latvalan johtaman poppoon.

Toyota palasi MM-sarjaan vuonna 2017, mutta on sen jälkeen voittanut valmistajien MM-tittelin vain kerran. Japanin päässä merkkimestaruutta odotetaan varmasti jo vesi kielellä.

– Onhan meidän tilanteemme aika jännittävä, kun vain Toyota-kuski ajaa enää kuljettajien mestaruudesta. Päätavoitteemme on kuitenkin saada Espanjasta tarpeeksi valmistajien pisteitä, jotta se mestaruus saadaan ratkaistua, Latvala summaa.

– Mielestäni meillä on siihen erinomainen mahdollisuus, mutta kisaan pitää valmistautua yhtä huolellisesti kuin mihin tahansa muuhunkin. Meidän on tehtävä töitä, jotta saamme tarvittavat tulokset.

Rallin MM-karavaani palaa Espanjaan parin vuoden tauon jälkeen, sillä viime kaudella Kataloniassa ei ajettu.

– On mahtavaa palata Espanjaan varsinkin nyt, kun kisa ajetaan pitkästä aikaa pelkästään asvaltilla. Ne ovat sarjan parhaita asvalttipätkiä. Minä ainakin nautin niiden teiden ajamisesta omalla ajourallani, Latvala herkuttelee.

– Meidän kuskeillemme tilanne on otollinen, koska heidän ei tarvitse MM-sarjan johtajina aurata enää tietä ensimmäisenä ajopäivänä.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin ennakkovideo.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389930″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat