Quantcast

Teemu Sunisen sai maistiaisen uudesta ralliautosta

Teemu Suninen
Teemu Suninen on Hyundain mies Kataloniassa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Sunisella on ralliuransa jatkon kannalta tärkeä kilpailu tulevana viikonloppuna, kun hän starttaa Katalonian MM-ralliin.

Suninen jätti M-Sport Ford -tallin elokuussa ajetun Belgian MM-rallin jälkeen, koska brittitiimi ei pystynyt tarjoamaan hänelle kilpailukykyistä kalustoa. Jatkopaperiakaan ei ollut suomalaiselle näkyvissä.

Suninen loikkasi Printsport-tallin Volkswagen Polo R5 -auton rattiin Suomen MM-rallissa, jossa hän ajoi komeaan WRC2-luokan voittoon. Tulevana viikonloppuna hän kilpailee Hyundain uudella i20 N Rally2 -autolla Katalonian MM-rallin WRC2-luokassa.

Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula saivat ensimaistiaisen Hyundain kilpurista maanantaina, kun he testasivat kalustoa MM-asvalttirallia varten.

Katso alta video Sunisen testistä:

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo kertoi Rallit.fille Suomen MM-rallin jälkeen, että Suninen saanee Hyundain alleen myös kauden päättävässä Monzan MM-rallissa marraskuussa. Hyundai on lukinnut tehdastiiminsä kuljettajakokoonpanon ensi kaudelle, mutta Hyundain WRC2-tallista saattaisi löytyä tilaa suomalaiselle ensi kaudeksi.

Lue myös: Teemu Suninen todisti taitonsa – Hyundain tallipomo lupaili lisää kisoja: ”Sanoiko hän niin?”

Hyundain uuden Rally2-auton suorituskyky ei ole ollut paras mahdollinen ensimmäisissä kisoissa. Katalonian asvalttikisan pitäisi kuitenkin sopia hyvin Suniselle, joka aloitti autourheilu-uransa kartingin puolella.

– Espanja on yksi suosikkiralleistani. Se on myös paras kilpailu aistia uuden auton balanssi asvaltilla pitkien mutkien ansiosta, Suninen ennakoi.

Katalonian MM-rallin testierikoiskoe on ohjelmassa torstaiaamuna. Kilpailu pääsee kunnolla käyntiin perjantaina.

Katso alta Katalonian MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389930″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat