Sebastien Ogierin valinta meinasi olla kohtalokas – ”Eivät olleet paras mahdollinen vaihtoehto”

Toyotan Sebastien Ogier ajoi vahvan ensimmäisen varsinaisen ajopäivän Kreikan MM-rallissa ja taistelee rallin voitosta.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier lähtee kohti lauantaita toiselta sijalta. Hän on jäänyt rallia johtavasta Hyundain Thierry Neuvillesta vain 2,8 sekuntia.

– Ei ollenkaan hassumpaa. Aika pitkä päivä. Pätkät menivät aika hyvin, sanoisin. Olemme lähellä kärkeä, ja se on se, missä tietysti haluammekin olla: taistelemassa voitosta, Ogier kertoi päivän päätteeksi.

Huomenna lauantaina Kreikassa ajetaan kuusi erikoiskoetta ja näillä pätkillä saatetaan nähdä myös jo rallin ratkaisu.

– Se (huominen) on iso osa tätä viikonloppua. Se osa tästä viikonlopusta, missä eroja voidaan tehdä. Pitkiä ja rajuja pätkiä. Tietysti meidän pitää vain jatkaa vain näin ja tuloksista on vielä turhan aikaista puhua. Huomisesta tulee iso päivä, Ogier ennakoi.

Olosuhteet olivat ajoittain todella rajut, mutta tiet kuivuivat odotettua nopeammin. Kalle Rovanperä joutui auraamaan tietä ja menetti siinä tietysti paljon aikaa.

– Odotimme, että edellä ajavat eivät kärsisi ihan niin paljoa, mutta se kuivui odotettua nopeammin. Tietysti he kärsivät nytkin aika paljon avatessaan tietä. Olimme keskellä pakkaa ja se ei ollut ollenkaan hullumpi paikka, Ogier sanaili.

Ogier valitsi alleen kovat renkaat, sillä hän odotti teiden olevan vieläkin kuivempia. Se ei ollut nopein mahdollinen vaihtoehto.

– Kovat renkaat eivät olleet se paras mahdollinen vaihtoehto, mutta emme kuitenkaan menettäneet ihan niin paljoa aikaa kuin pelkäsimme. Se voi olla hyvä juttu koko viikonloppua ajatellen, sillä pelkäsimme menettävämme enemmän aikaa, Ogier sanoi.

Lauantai alkaa Kreikassa Pavlianin erikoiskokeella, millä on mittaa yli 24 kilometriä ja jatkuu sitten lähes 30 kilometriä pitkällä Karoutesin erikoiskokeella. Aamun pitkillä pätkillä saatetaan nähdä jo koko rallin kannalta isoja ratkaisuja.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanne täältä.

Katso Kreikan MM-rallin perjantain huippuhetket alla olevalta videolta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat