Thierry Neuville pelkäsi koko leikin jäävän kesken – ”Se oli häiritsevää”

Hyundain Thierry Neuville johtaa Kreikan MM-rallia, kun ensimmäinen varsinainen ajopäivä on takana.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Belgialainen teki oikean rengasvalinnan ja tien yllättävänkin nopea kuivuminen auttoi. Neuville johtaa rallia lauantaihin mentäessä 2,8 sekunnin erolla Toyotan Sebastien Ogieriin nähden.

– Tämä oli vaikeaa, vaikka se ei ollut ihan niin vaikeaa, mitä olimme odottaneet, sillä tiet kuivuivat nopeasti, Neuville sanoi päivän päätteeksi.

– Teimme oikean rengasvalinnan ja onnistuimme etenkin toisella lenkillä hyvin, Neuville jatkoi.

Belgialaisella oli kuitenkin ongelmia voimansiirrossa ja hän jopa pelkäsi välillä leikin jäävän kesken.

– Se (tasauspyörästön lukko) luisti koko ajan, enkä voinut mennä täydelle kaasulle ensimmäisellä, toisella, enkä kolmannella vaihteella. En voinut mennä kaasulla mutkiin ja kamppailin todella paljon auton tasapainon kanssa. Se oli häiritsevää, mutta siitä selvittiin, Neuville sanoi helpottuneena.

Haasteita riitti myös siinä, ettei pätkien kuntoa voinut etukäteen ennustaa.

– Se oli tuntemattomaan hyppäämistä. Emme tienneet, miten paljon ne tulevat kuivumaan. Aamusta tuli iso muutos. Meillä oli otettu kuvia viimeisestä ek:sta pari tuntia ennen sen alkua ja silloin se näytti vielä todella mutaiselta. Nyt se oli jo tosi kuiva. On vaikea tehdä rengasvalinta huomiselle, Neuville ennakoi.

Kreikan MM-ralli jatkuu huomenna launtaina kuudella haastavalla ja pitkälle erikoiskokeella. Lauantaina tullaan todennäköisesti näkemään jo rallin ratkaisu.

Katso Kreikan MM-rallin perjantain parhaat palat alta olevalta videolta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat