Ratkaiseeko raju taktinen peli MM-rallin voiton? Toyotan WRC-tallin suomalaispomo kommentoi kuumaa aihetta

Toyotan WRC-talli on parantanut suorituskykyään liukkaissa soraralleissa.
Kuvituskuva
Kuvituskuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vielä viime vuonna japanilaisvalmistaja oli Kreikan MM-rallissa täysin altavastaaja Hyundaihin verrattuna. Perjantain ajopäivän jälkeen Sebastien Ogier kamppailee kuitenkin voitosta ja Kalle Rovanperä säestää kolmannella sekä Elfyn Evans neljännellä sijalla.

– Hyvää ajoa tänään oikeastaan kaikilta kuskeilta. Kalle pikkuisen kärsi, kun oli sen verran kuivaa, mutta hän on silti hyvillä sijoilla huomiselle, Jari-Matti Latvalaa tallipomon roolissa sijaistava Toyotan urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström summasi.

Kreikan sorapätkillä rengastaktiikka nousi jälleen merkitsevään rooliin. Hyundain kuljettajat käyttivät perjantaina enemmän pehmeitä renkaita kuin Toyota-kuskit. Näin ollen loppukisaa ajatellen Toyotan kuljettajilla pitäisi olla enemmän pehmeän seoksen kumeja jäljellä.

-Tänään tiimit pelasivat erilaista rengasstrategiaa. Huomenna nähdään, kummalla se toimii paremmin. Pehmeä rengas on täällä kakkosseos ja niitä on vain 12 per kuljettaja. Me pelasimme nyt vähän eri taktiikalla, Lindström sanoi.

– Olemme luottavaisia, että meidän valintamme oli oikea.

Kisan ratkaisupäivä on edessä lauantaina, kun ohjelmassa on rapiat 140 EK-kilometriä, mikä tarkoittaa, että päivän aikana ajetaan lähes puolet koko kisan kilometreistä.

– Huomenna kuskeilla on vaativa päivä. Varmasti on kuumaa. Toivotaan, että tämä vuorokausi aurinkoa on auttanut, jotta pätkät olisivat kuivempia kuin tämän päivän pätkät. Järjestäjä on tehnyt hyvää työtä ja kaikki tiimit ovat saaneet heiltä videon pätkistä ja missä kunnossa ne ovat nyt. Se kertoo vähän enemmän, Lindström kertoi.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin perjantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat