Hyundain WRC-konkarilta tyly summaus tallinsa suorituksesta

Hyundain rallitallin viime viikonlopun Safari-rallista tuli melkoinen murhenäytelmä.
Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lapin neljä rikkoutunutta kardaaniakselia ja Thierry Neuvillen hylkäys nuottivilpin takia ovat dominoineet otsikoita. Ainoana Hyundai-kuskina niin sanotusti ehjän kilpailun ajoi Dani Sordo, joka sijoittui neljän Toyotan perässä viidenneksi.

Espanjalaiskonkari nostaa kuitenkin esiin tärkeän seikan Kenian rallista. Suurin osa puheesta on siis keskittynyt Hyundain teknisiin ongelmiin, mutta myös suorituskyky oli kaukana Toyotan vauhdista. Se on jopa hieman omituista, sillä edellisessä rallissa Sardiniassa vauhtia tuntui piisaavan enemmän.

– Meidän edellämme olivat kaikki Toyotat, joten selvästikin heillä oli parempi suorituskyky tässä rallissa kuin meillä. Toki heidän kuskinsa ovat hyviä myös, mutta väitän, että heidän autonsa on tällä hetkellä parempi, Sordo sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Uskon, että kaikki näkevät ajoista, että meidän on oltava jatkossa nopeampia ja kaiken lisäksi paljon nopeampia. Vaikka puskimme kovaa, olimme silti kaukana heidän ajoistaan.

Hyundain tallipomo Cyril Abiteboul on aiemmin korostanut, että tiimin täytyy napata ”härkää sarvista” ja laittaa ongelmakohdat kuntoon.

– Jokaisen kisan tulos pitää hyväksyä, mutta joka kertaa pitää myös oppia. Sardiniassa opimme paljon varsinkin strategian suhteen, jossa onnistuimme hyvin. Lauantaina pystyimme siellä myös haastamaan Toyotan, mikä oli vastakohta Portugalin rallin vaikeuksille, Abiteboul toteaa.

– Portugali oli meille yksi oppitunti, samoin Sardinia ja niin myös tätä Kenian ralli. Meillä oli monia asioita, joiden luulimme olevan kunnossa, mutta näin ei ollutkaan.

Rallin MM-sarja jatkuu 20.-23. heinäkuuta Virossa.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat